Yabancı Basın Algı Peşinde, Başkan Erdoğan G20'ye Damga Vurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde diğer ülkelerin liderleri ile buluştu. Başkan Erdoğan Joe Biden ile samimi sohbetlerde de bulundu.

31.10.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 31.10.2021-15:01)

Bütün dünyanın yakından takip ettiği G20 Liderler Zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede her sene olduğu gibi bu sene de eğlenceli görüntüler basına yansıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için İtalya'ya hareket etmişti. Başkan Erdoğan burada G20 Liderler Zirvesi'ndeki aile fotoğrafı çekimine katıldı.

DÜNYA LİDERLERİ BİRLİKTE SOHBETİ ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,İtalya Başbakanı Mario Draghi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile samimi sohbetler gerçekleştirdi.


JOE BİDEN BAŞKAN ERDOĞAN İLE TOKALAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşıp sohbet eden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Başkan Erdoğan'a asker selamı verdi.


ALGICI BASINDAN DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAFLAR

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile samimi bir sohbet gerçekleştirip tokalaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra fotoğraf çekimi için maskesini çıkardı. Yüzündeki maske izlerini silerken fotoğrafını çeken algıcı basın mensupları Başkan Erdoğan'ı mağdur olarak gösterdi.



DAHA ÖNCE DE AYNISINI YAPMIŞLARDI

Geçtiğimiz NATO Zirvesi'nde Reuters ve AFP servis ettiği fotoğraflarla insanların algısını bozmak istemişti. Çekilen fotoğraflarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanki Joe Biden karşısında eğildiği yönünde algı oluşturulmak istenmişti.


ALGICI BASININ OYUNU KISA SÜRMÜŞTÜ

Yayınlanan başka fotoğraflarda ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ı görünce ayağa kalkarken korona selamı verdiği ortaya çıkmıştı. İkili daha sonra hoş sohbetler gerçekleştirmişti.


G20 TOPLANTISI NEDİR?

Yirmilik Grup anlamına gelen "Group of Twenty" 1999 yılında, dönemin G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının kararıyla kuruldu.

G20'nin kurulmasındaki amaç gelişmiş ekonomilerle gelişmekte olan ülkeleri bir araya getirerek, dünyanın ekonomik sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmekti.

G20 ilk kurulduğu yıllarda sadece bakanların toplandığı bir zirve olsa da, 2008'deki dünya krizi sonrasında bu toplantıya en üst düzeyde katılım yapılması kararlaştırıldı.

Bu tarihten itibaren her yıl dünyanın en büyük devletlerinin liderleri toplanarak, dünya ekonomisinin yanında, ticareti ve gelişimini de şekillendiriyor.

HANGİ ÜLKELER G20 ÜLKESİDİR?

G20 üyeleri arasında 19 ülke ve Avrupa Birliği bulunuyor.

Üyeler arasında G7'yi oluşturan Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Japonya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık bulunuyor.

Bunların haricindeki zirvede bulunan diğer ülkeler ise Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Türkiye.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal