WhatsApp'tan Önemli Karar! Bundan Sonra Sınırlandırılacak

WhatsApp, doğruluğu olmayan bilginin yayılmasını engellemek için bu tarihtan itibaren bir mesajın beşten fazla defa paylaşılamayacağı yönünde açıklama yaptı.

22.01.2019-08:46 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-08:39) WhatsApp'tan Önemli Karar! Bundan Sonra Sınırlandırılacak

WhatsApp, doğruluğu olmayan bilginin yayılmasını engellemek için bu tarihtan itibaren bir mesajın beşten fazla defa paylaşılamayacağı yönünde açıklama yaptı.

Facebook'a ait paylaşım sitesi, dünyadaki tüm üyeler için geçerli olacak bu söz konusu uygulamayı 6 ay önce Hindistan'a başlatmıştı.

Şirket bu kararı, WhatsApp üzerinden yayılan ve doğru olmayan haberlerle linç olaylarının meydana gelmesinden sonra almıştı.

Bu zamana kadar kullanıcıların bir mesajı 20 defa paylaşmasına müsade ediliyordu.

Uygulamanın kurallarına yönelik yeni düzenleme, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da gerçekleştirilen bir etkinlikte duyuruldu. Endonezya'da Nisan ayında genel seçimler gerçekleşecek.

WhatsApp sözcüsü tarafından BBC'ye yapılan açıklamada, bu kararın ülkede 6 ay süren testler neticesinde verildiği belirtildi.

Sözcü yaptığı açıklamada 'Bu uygulama, WhatsApp'ın, kullanıcıların telefon rehberindeki kişilerle yapacakları özel mesajlaşmaya odaklanmasını sağlayacak. Kullanıcılarımızın yeni deneyimlerine ilişkin yorumlarına kulak vereceğiz ve zaman içinde viral içeriğin önlenmesi konusunda yeni yollar bulacağız' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal