WAXP coin nedir? WAX coin projesi ve yol haritası

Kripto para dünyası her geçen gün değişirken yeni kripto paralarda listelerde yerini alıyor. WAX projesinin ne olduğu merak edilirken araştırmalarda yapılıyor. Yatırımcıların dikkatini çeken WAX projesi hakkındaki tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte WAXP coin hakkında tüm merak edilenler…

06.06.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-15:52) WAXP coin nedir? WAX coin projesi ve yol haritası

Merkezi bulunmayan WAX, bir blockchain projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişinin dikkatini çeken WAX, son zamanlarda en çok araştırılan projeler arasında yer alıyor. WAX, nedir,nasıl alınır gibi soruların yanıtlarını araştırdık. İşte WAXP coin hakkında tüm merak edilenler…

WAX nedir?

2017’de piyasada yer alan WAX, tüketicilerin ve satıcıların e-ticaret işlemlerini daha hızlı, basit ve güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Blockchain ağı kullanan WAX, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiştir. Proje daha sonrasında kendi blok zincirini oluşturarak yoluna buradan devam etmiştir.

Proje, Delegated Proof-of-Stake (DPoS) konsensüs mekanizmasını kullanmaktadır. Bu sayede ağ bir çalışana ihtiyaç duymadan kendi işlemini halledebilmektedir. Tamda bu nedenle kullanıcılar daha düşük ücretlerle işlemlerini halledebilmektedir. Platformda WAXP coin adıyla yerel kripto para kullanılmaktadır. WAXP ile ağ içerisinde işlemler yapılabilmektedir.

Proje kendisini “NFT’lerin Kralı” olarak tanımlamaktadır. Projenin içerisinde oyunlar ve oyun içi öğeler gibi dijital ürünler yer alırken en büyük eşler arası (P2P) ticaret platformu olarak yer almaktadır. Ayrıca NFT projeleri ile gündeme gelen Alien Worlds’de WAX blok zinciri üzerinden çalışır. Merkesi bulunmayan bu projede uygulamalar (dApp’ler) oluşturabilir, NFT alıp satabilir ve oyun oynayabilir.

WAX Projesi

WAXP ne işe yarar?

WAXP, WAX platformu içerisinde işlemlerini yapmanızı sağlayacak bir kripto para tokenidir. Platformu kullanan kişiler EOS blok zincirinde yer alan WAXP varlıklarınıEthereum köprüsü aracılığıyla ERC-20 akıllı kontratına sahip WAXG tokenlerine dönüştürebilmektedir. Ayrıca ağ içerisinde farklı kullanım amaçları da sunulmaktadır.

Tüm işlemler WAXP kullanılarak yapılırken kullanıcılarda satılık öğeleri listelemek, anında işlemler gerçekleştirmek için bu coini kullanılır. Ayrıca NFT ve kripto gibi sanal varlıkların transferini sağlamak ve düzenlemek gibi işlemler içinde kullanılabilmektedir. Token kullanıcıları varlıklarını belirli bir vade ile kilitleyebilirken vade sonunda ek token ödülleri de kazanabilmektedir. İlk çıktığı dönemde 594 milyon dolar civarındaki piyasa değerine sahip olan WAXP, en büyük 121. kripto para olarak listelerde yer almaktaydı.

WAX Projesi Nedir

WAXP coin nasıl alınır?

WAXP coin almak isteyen kişiler ilk olarak bir kripto para borasına üyeliği olması gerekmektedir. Üye olabileceğiniz borsalar içerisinde Binance, OKX, KuCoin, Crypto.com gibi kripto para borsaları yer almaktadır. Daha sonra istediğiniz para birimi ile WAXP satın alabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal