Vücudundaki Keneyi Çıkaran Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Kastamonu'da yaşayan ve bacağına yapışan keneyi kendi uğraşlarıyla çıkaran 64 yaşındaki kadın, bir hafta sonra hayatını kaybetti.

23.05.2021-12:52 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-12:52) Vücudundaki Keneyi Çıkaran Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Suluca köyünde tarım ile uğraşan 64 yaşındaki üç çocuk annesi Zeliha Suluca, yaklaşık 1 hafta önce bacağına yapışan keneyi kendi uğraşlarıyla çıkarmış, bir süre sonra aniden rahatsızlanması sonucu Tosya Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. 

Zeliha Suluca'nın, yapılan muayenesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı taşıdığı tespit edildi. Bunun üzerine Zeliha Suluca, Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi. Burada KKKA hastalığı şüphesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Zeliha Suluca, yapılan tüm müdahalelere rağmen iki gün sonra hayatını kaybetti. 

Zeliha Suluca'nın cenazesi, Ankara'dan getirilerek memleketi Suluca köyünde özel giyimli sağlık görevlileri gözetiminde aile kabristanlığında defnedildi. Defin işleminin ardından yaşlı kadının konulduğu tabut yakıldı. Bacağındaki keneyi çıkarıp ölen Zeliha Suluca

‘KENEYİ KENDİ İMKANLARINIZLA ÇIKARMAYI DENEMEYİN’

Tosya'nın Suluca Köyü Muhtarı Recep İnan, vücuduna kene yapışan vatandaşların keneyi kendilerinin çıkarmamaları konusunda uyarıda bulunarak, ‘Geçtiğimiz hafta köyümüz sakinlerinden Zeliha teyzemiz kene ısırmasından dolayı rahatsızlandı. Bunun üzerine Ankara'daki hastanede tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırıldıktan iki gün sonra vefat etti. Havaların ısınmasından dolayı, ayrıca yerlerin yeşermesinden dolayı kene vakaları artmıştır. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, dışarıya çıktıklarında kendilerine dikkat etmelerini istiyoruz. Kene yapıştığı zaman da kendilerinin çıkarmamalarını, hastaneye gitmelerini önemle rica ediyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz’ dedi.

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ (KKKA) NEDİR?

Kırım Kongo kanamalı ateşi, kenelerle bulaşan, ateş ve kanamayla ilerleyen ölümcül bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık etkeni hastalıkla aynı ismi taşıyan bir virüstür. Kırım Kongo virüsü, dünyadaki en tehlikeli kene ile bulaşan virüstür. Sık görülen bir hastalık değildir ve bu sebeple önemli bir halk sağlığı tehdidi oluşturmaz. Fakat özellikle sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu ülkelerde sağlık personeli üzerinde önemli etkileri bulunur. Çünkü kene, hastalığın bulaşmasında önemli bir faktör olmasına rağmen, daha ileri ikincil vakalar insandan insana bulaş yoluyla yayılır. Hastalık sıklıkla virüs içeren kan ve vücut sıvılarına deri veya mukozal maruziyet sonucunda insandan insana bulaşır.

TÜRKİYE'DE KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ NE ZAMAN YAYILDI?

2006 yılında ülkemiz karadeniz bölgesindeki salgın meydana gelmiş ve düzinelerce insan kırım kongo ateşine yakalanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal