Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç çıkışının ardından acil olarak ulusal güvenlik konseyini topladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya’nın son günlerdeki NATO çıkışıyla alakalı ulusal güvenlik konseyini toplama kararı aldı.

14.05.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-10:20) Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç çıkışının ardından acil olarak ulusal güvenlik konseyini topladı!

Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliği gündemiyle ulusal güvenlik konseyini topladı.

NATO gündemiyle toplandılar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç’in son günlerde yapmış olduğu NATO çıkışını, katılma sürecini ve Ukrayna’da devam eden savaşı görüşmek amacıyla bir acil toplantı düzenledi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin’in çağrısıyla Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı.

Kremlin yaptığı açıklamada, “Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılma kararının Rusya’nın güvenliğine olası tehditlerinin" gerçekleştirilen toplantıda gündemin ana maddesi olduğunu aktardı.

Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç çıkışının ardından acil olarak ulusal güvenlik konseyini topladı!

Ne olmuştu?

Rusya'nın peş peşe gelen uyarılarını adeta dinlemeyen Finlandiya, NATO üyeliğine başvurmak için yaptığı hazırlıkları hızlandırarak Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin, “Finlandiya'nın NATO askeri ittifakına gecikmeden katılmak için başvurması gerektiğini” söylemişti.

Liderler, ortaklaşa gerçekleştirdikleri basın toplantısında açıklamalarda bulunarak, “Bu kararı almak için hala gerekli olan ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" şeklinde konuşurken Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis de "Finlandiya İttifaka katılmaya karar verdi. NATO güçlenmek üzere. Baltıklar daha güvenli hale gelmek üzere." şeklinde konuşmuştu.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal