Finlandiya’dan NATO kararı: Güvenliği ve savunma ittifakını güçlendirecek!

Finlandiya, NATO için üyelik başvurusunda bulunacağını bildirdi.

12.05.2022-11:56 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-11:56) Finlandiya’dan NATO kararı: Güvenliği ve savunma ittifakını güçlendirecek!

İskandinav ülkesi Finlandiya, NATO için üyelik başvurusunda bulunacağını bildirdi. Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin’nin birlikte imzaladığı ortak açıklamaya göre, Finlandiya'nın gecikmeden ittifaka başvuru yapması gerektiği bildirildi. Söz konusu başvurunun Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendireceği dile getirildi.

Ortak görüşlerimizi bildiriyoruz 

İskandinav ülkesi Finlandiya, NATO için üyelik başvurusunda bulunacağını bildirmesi üzerine Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve Başbakanı Marin, "Artık karar verme anı yaklaştığına göre, parlamenter gruplara ve partilere de bilgi için ortak görüşlerimizi bildiriyoruz." İfadelerine yer verdi.

Finlandiya Bayrağı

Sert tepkilere rağmen

Rusya tarafından 24 Şubat tarihinde Ukrayna’nın işgal edilmesi sonucu Finlandiya ve İsveç’te NATO için üyelik tartışmaları başlamıştı. Rusya hükümetinin gösterdiği sert tepkilere rağmen iki İskandinav ülkesi resmi başvurularda bulunacaklarının sinyallerini verdi. 

Resmi karar 15 Mayıs’ta

Bu duruma ilişkin İskandinav ülkesi İsveç NATO’ya katılıp katılmama konusundaki resmi kararı 15 Mayıs Pazar günü bildirecek.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal