Nato Genel Sekreteri Soltenberg'ten 3. Dünya Savaşı'nı körükleyecek açıklama: Finlandiya ve İsveç NATO'ya girebilir!

Rusya Ukrayna savaşının ardından, Finlandiya ve İsveç NATO'ya katılma taleplerini tüm yabancı basına ve yetkili isimlerle paylaşmıştı. Bu dönemi seri bir biçimde tamamlamak istediklerini ifade eden iki ülke yetkililerine ise Rusya, sınır alanlarındaki askeri güçleri güçlendireceklerini kaydederek karşılıkta bulunmuştu.

28.04.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-12:48) Nato Genel Sekreteri Soltenberg'ten 3. Dünya Savaşı'nı körükleyecek açıklama: Finlandiya ve İsveç NATO'ya girebilir!

Rusya Ukrayna savaşından sonra, Rusya'nın bölgesel hedefleri doğrultusunda kendini “NATO koruması” altına almaya çalışan Finlandiya ve İsveç'e sıcak sinyal geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu göndermeleri durumunda oldukça pozitif karşılanacaklarını, üyelik dönemlerinin kısa bir zaman içerisinde bitirebileceğini aktardı.

Çok sıcak karşılarız

Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosundaki siyasi gruplara Ukrayna'daki son durum hakkında bilgilendirme yapmak için Brüksel'deki parlamento binasına ziyaret gerçekleştirdi ve görüşmeden önce AP Başkanı Roberta Metsola ile gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu.

Nato Genel Sekreteri Soltenberg'ten 3. Dünya Savaşı'nı körükleyecek açıklama: Finlandiya ve İsveç NATO'ya girebilir!

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olmayı isterlerse üyelik sürecinin ne kadar zamanda tamamlanacağıyla alakalı soruyu cevaplayan Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

"NATO'ya üyelik başvurusu yapma kararı Finlandiya ve İsveç'in alacağı bir karardır. Eğer üyelik başvurusu yapmaya karar verirlerse Finlandiya ve İsveç NATO'da çok sıcak bir karşılama bulacaktır. Finlandiya ve İsveç bizim en yakın ortaklarımız, güçlü ve olgun demokrasilerdir, AB üyeleridir ve biz bu iki ülkeyle uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz"

"Bu ülkelerin silahlı kuvvetlerinin NATO standartlarını karşıladığını, NATO ile uyumlu olduklarını biliyoruz. Birlikte eğitim ve tatbikatlar yapıyoruz. Birçok operasyon ve misyonda birlikte çalıştık. Başvuru yaparlarsa hoş karşılanacaklardır. Sürecin hızlı olmasını bekliyorum. Resmi süreç tamamlandıktan sonra üye olabilirler."

Stoltenberg, NATO'nun bu iki ülkeyi üyeliğe davet etmesi halinde bunun "Finlandiya ve İsveç'in güvenliğinin tüm NATO üyeleri için önem taşıdığı" yönünde güçlü bir siyasi mesaj olacağını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal