NATO üyesi 30 ülkenin Savunma Bakanları Ukrayna gündemiyle toplandı: Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı!

Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı toplantıda, yaklaşık 30 ülkenin savunma bakanı yer alıyor.

26.04.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-15:59)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaklaşık 30 ülkenin savunma bakanının da yer aldığı "Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı"na katılmak üzere Almanya'ya gitmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı başladı.

Ukrayna'daki savaş, NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanlarını bu kez Almanya'da buluşturdu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da toplantı için Almanya'ya gitti.

Söz konusu toplantı NATO'nun Ramstein Hava Üssü'nde gerçekleştiriliyor. NATO üyesi bir çok ülkenin savunma bakanının katıldığı toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. Toplantının ana gündeminde ise Ukrayna yer alıyor.

Rusya'nın saldırısı savunulamaz

Toplantı için Almanya'ya giden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Ukrayna'ya destek sağlanması konusunda Kiev'de Zelenskiy ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Austin, Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada: "Rusya'nın saldırısı savunulamaz, bir temele dayandırılamaz." ifadelerine yer verdi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal