Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü yarın mı idrak edilecek?

Müslümanlar için en hayırlı günlerde biri olan Kadir Gecesi heyecanla bekleniyor. 2022 yılında Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü yarın mı idrak edilecek sorularının cevapları araştırılıyor. İşte 2022 Kadir Gecesi tarihi…

26.04.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-14:58) Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü yarın mı idrak edilecek?

Peygamber efendimize Kuran-ı Kerimin indirildiği bu gece Ramazan ayının 27. gününe denk gelmektedir. Bu günde ibadetlerini çoğaltan Müslümanlar 2022 yılında Kadir Gecesi’nin hangi gün idrak edileceği araştırmalarını hızlandırdı. Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı soruları merak edilirken bu gecede hangi ibadetlerin yapılacağı da araştırılmaktadır. İşte 2022 Kadir Gecesi tarihi…

2022 Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar hız kazanırken Ramazan Ayı’nın 27. Gecesinde idrak edilen bu gün bin aydan daha hayırlı kabul edilir. Ramazan’ın 26. gününü 27. gününe bağlayan gecede kutlanan Kadir Gecesi’nin aslında Ramazan ayının hangi günü içerisinde olduğu net bir şekilde bilinmemektedir. Ancak her sene Ramaza’ın 26. gününü 27. gününe bağlayan gecede idrak ettiğimiz Kadir Gecesi 2022 yılında 27 Nisan akşamında başlamakta ve 28 Nisan tarihine kadar devam etmektedir.

Kadir Gecesi Hangi Gün

2022 Kadir Gecesi Ramazan'ın kaçıncı günü idrak ediliyor?

Peygamber Efendimize (sav) Kuran- Kerim’in indirildiği bu gece bin aydan daha hayırlı olduğu vahyedilmiştir. Kadir Gecesi’nin tam olarak hangi güne denk geldiği bilinmemektedir. Ancak Ramazan Ayı’nın son on günü içerisinde özellikle tek sayılı gecelerde olduğu söylenmektedir. Son on gün içerisinde olan Kadir Gecesi Diyanet’e göre her yıl Ramazan’ın 26. gününü 27. gününe bağlayan gecede idrak edilir. 2022 yılında bu tarih 27 Nisan’a denk gelmektedir.

Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yapılır?

Kuran’ı Kerim’in Peygamber Efendimize indirildiği bu gecede yapılan tüm ibadetler, edilen tüm dualar diğer aylardan daha sevap olduğu söylenmektedir. Bu gecede ibadetlerine öenem vermek isteyen kişilerin yapacakları ibadetler şu şekildedir:

Salat u selam getirmek

Kur’ân-ı Kerîm okumak

Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak

Tevbe istiğfar etmek

Sadaka vermek

Allah’ı çokça zikretmek

Kadir Gecesi Hangi Gün

Ramazanın her gecesini Kadir gecesi gibi geçiren Müslümanlar tarihi belli olmayan bu günde ibadetlerinden alacakları sevapları artıracaktır. Her gün en az şunlar yapılmalı:

Şu duayı okumalı: (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî.)

Gece herhangi bir namaz kılarken zamm-ı sure olarak veya namaz dışında Kadir sûresini okumalı.

İlmihalden birkaç sayfa okumalı.

Birkaç sayfa Kur'an-ı kerim okumalı.

Gündüzü de gecesi gibi kıymetli olduğu için gündüzleri de değerlendirmelidir.

Gece seher vakti, iki rekât namaz kılıp, silsile-i aliyyeyi okuyarak, o âlimlerin hürmetine dua etmeli.

Az da olsa İslâmiyet’i doğru yayan kuruluşlara yardım yapmalı veya sadaka vermeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal