2022 Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı? Kadir gecesi olduğu nasıl anlaşılır, alametleri neler?

Ramazan ayının bitimine az bir zaman kala Kadir Gecesi 2022 tarihi, son günlerde merakla aranıyor. Kadir Gecesi, Peygamber Efendimize Kuran-ı Kerim’in indiği gece olarak bilinirken bu önemli gecenin hangi güne denk geldiği ise İslam alemi tarafından sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. Peki, 2022 Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı?

26.04.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-14:45) 2022 Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı? Kadir gecesi olduğu nasıl anlaşılır, alametleri neler?

Kadir Gecesi'ni merakla bekleyen vatandaşlar, mübarek geceye ilişkin yaptıkları araştırmalara daha da hız vermeye başladı. Ramazanın bitimine az bir zaman kala Allah’ın bütün rahmetini yeryüzüne gönderdiği ve kuşattığı gece olarak kabul edilen kıymetli gecede, dualar edip ibadetlerini yerine getirmek isteyenler Kadir Gecesi'ni sabırsızlıkla bekliyor.

Kadir gecesi olduğu nasıl anlaşılır, alametleri neler?

2022 Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı

Kadir gecesi; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in namazlar kılarak ve dualar ederek geçirilmesini emir olarak buyurduğu gecedir. Ramazan ayının 27. gününün gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde mübarek gecenin alametinin gece bittikten sonra güneşin daha beyaz ve ışınlarının da gözü almayacak bir şekilde doğması olarak bilinir. Peygamberimiz, 27. geceyi ibadetlerle ve zikirlerle uyanık olarak geçirilmesini tavsiye olarak etmiştir.

Kadir Gecesi, insanlığını yaratılış gününden itibaren kendisine sürekli sorduğu nereden ve niçin geldim, nereye gidiyorum şeklindeki sorulara açıkça yanıt veren Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gecedir. Kur’an-ı Kerim’de 97. Sûre olarak yer alan Kadir Suresi’nde bu mübarek gecenin bin aydan daha hayırlı bir öneme sahip olduğu da anlatılır.

2022 Kadir Gecesi bugün mü, yarın mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine de ise Kadir Gecesi 27 Nisan Perşembe günü (yarın) idrak edileceği bildirilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal