Vedat Muriqi'ye Büyük Ayıp: İtalya Devlet Kanalında 'Eşek' Benzetmesi

Lazio'nun Sportif Direktörü Tare'nin mafya ile Vedat transferinde usulsüzlük yaptığı iddiaları İtalya'yı karıştırdı.

08.06.2021-17:03 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-17:12)

İtalya futbolunun ünlü menajerlerinden birisi olan Vincenzo Morabito, Rai 3 yayını esnasında ünlü oyuncu  Vedat Muriqi'nin  Lazio'ya transferi ve bir diğer ünlü menajer Mino Raiola ile ilgili çeşitli iddialarda bulundu. Daha sonra iddianın taraflarından olan Lazio Sportif Direktörü Igli Tare ve Mino Raiola söz konusu bu iddialara karşılık cevap verdi.

'FATURALAR ÖDENİYORSA  ARAŞTIRILMAZ'

'Sözleşmeler kulüpler dışında sadece İtalya Futbol Federasyonu'na gönderilir ama faturalar gönderilmez.' ifadesi ile sözlerine başlayan Morabito, Mino Raiola'nın Malta'da paravan olarak kullanmış olduğu bir kulübü olduğunu iddia ederek, 'Sadece kulüplerin bildiği bir kulüp. Eğer faturalarını zamanında ödüyorsa kimse bu kulübü araştırmaz. Doğal olarak finans müfettişleri ve savcılar da işin içerisine dahil olmaz. Sonsuza kadar böyle devam eder.' sözlerini kullandı.

'VEDAT'I GÖRÜNCE SAÇIMI YOLUYORUM'

Yıldız golcü Vedat Muriqi transferine hakında da açıklamalarda bulunan Morabito, "Igli Tare'nin Arnavutluk'un İstanbul Konsolosu olan bir kardeşi var (Genti Tare) ve kesinlikle 'eşek' bir futbolcu için 18 milyon euro ödediler. Simone Inzaghi (Lazio'nun eski teknik direktörü) ile bir gün konuştum, bana, 'Onu ne zaman sahada görsem saçımı başımı yoluyorum. Stefan Radu, Muriqi'yi parmak arası terlikle bile savunabileceğini söyledi. Çok kötü bir oyuncu' dedi" ifadelerini açıklamasında kullandı.

'18 MILYON EURO VE ÜSTÜNE KOMISYONLAR'

Italyan menajer, 'Muriqi için 18 milyon euro! Bir de üstüne 5 tane menajere komisyon paraları... Yani, 18 milyon euro Lazio için çok büyük para ve korkunç bir transfer hatası' sözleri ile birlikte konuşmasını sonlandırdı.

'BU İDDİALAR ASILSIZDIR'

Lazio Sportif Direktörü Tare, programdan sonra yapmış olduğu açıklamada, "Tüm bu iddialar tamamen kaynaksız ve dayanaksızdır. Avukatlarım, bu iddialarla ilgili yasal süreci başlatmışlardır' sözlerini kullandı.

'MAHKEMEYE GİDECEĞİZ'

Mino Raiola ise kızgın bir ifade ile birlikte, 'Devlet televizyonu olan RAI'de, halkın paraları kullanılarak böyle yalan yanlış haberler üretilmesi utanç verici. RAI, ciddi gazetecilik yapmakla görevlidir. Malta'ya bir tane gazeteci bile gönderse yalan olduğunu anlayacaklar. Bu hata affedilemez. Çünkü, itibarıma gölge düşürmeye çalıştılar. Avukatlarım, bu haber nedeniyle harekete geçti. Mahkemeye gideceğiz. Umarım kanal ve iddia sahibi geri adım atmazlar' ifadelerini kullandı.

'VEDAT İÇİN BÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM'

Lazio'nun futbolcusu olan Radu da, 'Ben böyle bir şey söylemedim. O benim takım arkadaşım. Kesin olarak belirtiyorum söylemedim. Bu tür davranışlar sergilemem. Avukatlarım gerekeni yapacaktır' ifadelerini iddialar üzerine kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal