EURO 2020 Açılış Maçı Türkiye İtalya Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?

Euro 2020'nin açılış maçı olan Türkiye - İtalya karşılaşmasının saati ve hangi kanalda oynanacağı belli oldu. Peki Türkiye İtalya maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye İtalya maçı hakemi kim?

08.06.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-15:37)

Türkiye, EURO 2020'nin açılış karşılaşmasında Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile karşı karşıya gelecek. Milli takım, 16 Haziran tarihinde Galler ve 20 Haziran tarihinde ise İsviçre ile Bakü Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Haberimiz içerisinde Türkiye İtalya maçına dair merak edilen ayrıntıları bulabilirsiniz.

TÜRKİYE İTALYA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Bütün dünyanın büyük bir merak ile beklediği Euro 2020 artık başlıyor. Euro 2020'de A Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımımız Türkiye 11 Haziran Cuma günü saat 22.00'de İtalya ile karşı karşıya gelecek. A Milliler'in kupa yolundaki ilk sınavı ise TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Turnuvada A Grubu'nda rakipleri ile zorlu bir mücadele içine girecek olan milli takım, 11 Haziran Cuma günü Türkiye saati ile 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile turnuvanın açılış karşılaşması için yeşil çimlere çıkacak.

Grup içerisinde ilk 2 takım bir üst tura çıkmayı garantileyecek. İtalya ile birlikte grubun favorileri arasında yer alan Türkiye, İtalya ile yapılacak olan karşılaşmaya odaklanmış durumda.

TÜRKİYE İTALYA MAÇININ HAKEMİ KİM?

Türkiye ile İtalya arasında oynanacak olan 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçını, Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ve Jan de Vries isimleri yapacak. Kevin Blom da video yardımcı hakem olarak görev alacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Fransız Stephanie Frappart olacak.

PARİS SAİNT - GERMAİN BAŞAKŞEHİR MAÇININ HAKEMİYDİ

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Paris Saint-Germain ve Başakşehir arasında oynanmış olan maçta Rumen hakemin ırkçı söylemleri dünya gündemi olmuştu. Her iki takımın da futbolcularının tepki göstermesinin ardından futbolcular sahadan çekilmiş ve maç ertelenmişti. Sonraki gün oynanan karşılaşmaya Danny Makkelie yönetmişti.

Hollandalı hakem daha önce Juventus - Barcelona maçını yönetmiş ve Merih Demiral'a kırmızı kart göstermişti.

TÜRKİYE İTALYA MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demirel, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu,  Kenan Karaman, Burak Yılmaz

İtalya: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Bastoni, Spinazzola, Jorginho, Barella, Locatelli, Chiesa, İnsigne, Immobile

İTALYA'DA EKSİKLER ÇOĞALIYOR

Hafta başında Stefano Sensi'nin sakatlığı ile eksilen İtalya Milli Takımı, EURO 2020'nin açılış maçında karşılaşacağı Türkiye maçı öncesi bir şok daha yaşadı. İtalya'da dün gerçekleştirilen idmanda Roma'nın yıldız orta saha oyuncusu Lorenzo Pellegrini de sakatlık geçirdi.

TÜRKİYE İTALYA'YI HİÇ YENEMEDİ

İtalya ile geçmiş zamanlarda 11 kere karşılaşıldı. Bu karşılaşmalarda Gök Mavililer'i daha önce hiç yenemedik. Rakibimiz ile bugüne kadar oynamış olduğumuz 10 karşılaşmanın 7'sini kaybettik, 3'ünde berabere kaldık. Atmış olduğumuz 5 gole karşılık, kalemizde ise 18 gol gördük.

TÜRKİYE MAÇ TAKVİMİ

Gruptaki diğer karşılaşmalar da 12 Haziran tarihinde Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü'ye gidecek milli takım kafilesi, Fairmont Bakü Flame Towers'ta kalacak. Milli takım, 16 Haziran tarihinde Galler, 20 Haziran tarihinde ise İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Bakü Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliğinde yapılacak olan iki müsabaka da TSİ 19.00'da olacak.

A GRUBU MAÇ TAKVİMİ

11 Haziran Cuma (TSİ 22.00): Türkiye - İtalya (Roma Olimpiyat Stadı)

12 Haziran Cumartesi (TSİ 16.00): Galler - İsviçre (Bakü Olimpiyat Stadı)

16 Haziran Çarşamba (TSİ 19.00): Türkiye - Galler (Bakü Olimpiyat Stadı)

16 Haziran Çarşamba (TSİ 22.00): İtalya - İsviçre (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): İtalya - Galler (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): İsviçre - Türkiye (Bakü Olimpiyat Stadı)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal