Van'da Taziye Çadırı Kurulan Mahallede Coronavirüs Vakası Artıyor

Van'ın İpekyolu ilçesinde coronavirüs tedbirleri kapsamında 5 gün önce karantinaya alınan mahallede taziyeye katılan 75 kişinin yeni tip koronavirüs testi pozitif çıktı.

09.05.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-21:36)

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Ortaca Mahallesi, 6 kişide coronavirüs tespit edilmesinden sonra 5 Mayıs'ta karantina altına alındı. Ekipler, mahallede sağlık taramasına başlarken, test alma çalışması da yaptı. Coronavirüs tedbirleri kapsamında, yasak olmasına rağmen Eraygen Ailesi tarafından mahallede taziye çadırı kuruldu. Bunun ardından Eraygen Ailesi üyeleri ile Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Muhtar Yönten ise görevinden uzaklaştırıldı. 

Öte yandan taziyeye katılanların yaşadığı, Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç Mahalleleri'nde de karantina uygulanmaya başlandı. Sağlık ekipleri tarafından dün yapılan taramalarda 51 coronavirsü vakası tespit edilirken, bugün vaka sayısının 75'e yükseldiği belirtildi.

Van Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı ve "Taziye, mevlit gibi toplu etkinlikler yasaklanmıştır. Bu tür etkinlik düzenleyenleri 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına bildirmeniz toplum sağlığımız ve coronavirüsle mücadelemizde büyük önem arz etmektedir. Kritik bir dönemden geçtiğimizi unutmayalım. Zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Zorunlu hallerde çıktığımız sokakta, maske takalım ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat edelim. Bu dönemde evimizde de aile fertlerimizle sosyal mesafemizi koruyalım. İki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı ilimizde kurallara uyalım ve görevlilerimize yardımcı olalım." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal