Van'da Çığın Altında Kalan Minibüse 3 Ay Sonra Ulaşıldı

Van’dan Bahçesaray ilçesine giderken kara çakılan ve yolcuları başka minibüs ile ilçeye götürüldükten sonra düşen çığın altındaki minibüse, 3 ay sonra ulaşıldı.

23.04.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-15:52)

Van’dan Bahçesaray ilçesine giderken kara çakılan ve yolcuları başka minibüs ile ilçeye götürüldükten sonra düşen çığın altındaki minibüse, 3 ay sonra ulaşıldı.

Hüseyin Ece hakimiyetindeki yolcu minibüsü, neredeyse 3 ay önce, Van’dan Bahçesaray ilçesine gitmek için hareket etti. 3 bin rakımlı Karapet geçidinde de kara saplandı.

Jandarmadan yardım alan Ece ve yolcular, başka bir minibüsle Bahçesaray'a götürüldü. Bir müddet sonra da minibüsün olduğu yer çığ düştü. Minibüs ise karlar altında kaldı.

SICAKLIKLARIN ARTMASIYLA BERABER MİNİBÜS GÖRÜNDÜ

Sıcaklıkların artmasıyla beraber bölgeye giden Hüseyin Ece ve yolcular, neredeyse 3 ay sonra minibüse ulaşmayı başardı. Büyük bölümü hala karlar altında olan minibüste kalmış yolcuların eşyaları, başka bir araca alındı.

Sorumlulardan minibüsün kurtarılmasını talep eden yolculardan Talip İlbe, “Yetkililerden yardım istiyoruz. Yaklaşık üç aydır minibüs, kar kütleleri altında. Bir çok eşyamızda minibüsün içerisinde. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Elbirliği ile minibüsün çıkarılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan, neredeyse 3 aydır kapalı olan Van-Bahçesaray karayolunun kullanıma açılması için Karayolları ekipleri gece-gündüz çalışıyor.

Van-Bahçesaray karayoluna 4 Şubat ile 5 Şubat günleri iki defa çığ düşmüş ve 42 kişi hayatını kaybetmişti. Afet sonucunda 84 yaralı kurtarılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal