Macaristan'dan Bingöl'e Getirilen Kadın: Bu Kara Lekeyi Nasıl Silerim

Coronavirüs tedbirleri kapsamında Macaristan'dan Türkiye'ye getirilen kadının paylaşımı eleştirilerin hedefi oldu. Yaptığı paylaşımda, "Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim?" ifadelerini kullanan kadın için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

23.04.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-16:23)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 2.5 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Türkiye salgının ilk başladığı tarihten bugüne kadar yurt dışındaki vatandaşları için çalışmalarını sürdürdü. Hala vatandaşlarının sağlığı ve güvenliği için çalışmaya devam eden hükümet, son olarak Macaristan'da bulunan 123 Türk vatandaşını yurda getirdi.

Uçakta yer alan P.P. adlı bir kadının paylaşımı ise eleştirilerin hedefinde yer aldı. Kadın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Havacılık tarihinde ilk kez gerçekleşen Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim." ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu paylaşımın ardından Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve soruşturma başlattı. Soruşturma için yapılan açıklamada, "Dün gece Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den Bingöl'e gelen uçakta yer alan ve karantina altında bulunan P.P. adlı şahıs hakkında, yukarıdaki paylaşımı sebebiyle halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Macaristan'dan getirilen 123 kişi Gençlik ve Spor Bakanlığı Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu Mürsel Paşa Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Vatandaşların karantina süreci başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal