Van Gölü Ekspresi ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz: İşte doğu turu için ödenmesi gereken bilet fiyatları

Türkiye’nin en popüler ulaşım araçları arasında olan Doğu Ekspresi haricinde Van ve yakınlarına giden Turistik Van Gölü Ekspresi ile beraber sizler de unutulmaz anların yaşandığı seyahatler yaşayabilirsiniz. İşte 2024 Van Gölü Ekspresi bilet fiyatları…

19.03.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:25)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmalarını tamamladığı Turistik Van Gölü Ekspresi seferleri nihayet başlıyor. Türkiye’de son zamanların en popüler ulaşım araçlarından Doğu Ekspresi’nin popülerliği sonrasında seyahat severlerin gündemine giren Van Gölü Ekspresi’nin bilet fiyatlarının ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. 

Van Gölü Ekspresi seferleri başlıyor

Bilet satışları, grup taşımaları da dahil olmak üzere tüm satış kanallarından, üst sınıra tabi olmaksızın gerçekleştirilecek. Tren, Kamu Hizmet Yükümlülüğü kapsamında olmadığı için ve "özel tarifeli tren" statüsünde bulunduğu için, diğer tarifeli trenlerde uygulanan ücretsiz taşıma tarifeleri (engelli, gazi, devlet sporcusu vb.) ile ticari indirim tarifeleri (genç, öğretmen, 65 yaş vb.) bu trenlerde geçerli olmayacak. Trenlerin çalışacağı güzergahlar içinde abonmanlığı bulunan yolcular, abonman haklarıyla seyahat edemeyecek. Bu trenler için satılan biletlerde, Yolcu Tarifesinde belirtilen mevcut tarife, açık bilet, iade ve değişiklik kuralları geçerli olacak.

Van Gölü Ekspresi ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz: Bilet fiyatları belli oldu

Bilet fiyatları ne kadar?

Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda seyahat edecek olan turistik tren, her Çarşamba günü saat 15:55'te Ankara'dan kalkacak ve Elazığ'da 4 saatlik bir mola verecek. Tatvan'a varış saati ise 19:16 olarak planlanmıştır.

Her Cuma günü ise Tatvan'dan saat 06:35'te hareket edecek ve Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik molalar verecek. Ankara'ya dönüş saati ise 17:11 olacak.

Bilet fiyatları ise şu şekildedir: Ankara-Tatvan arası yataklı kabin gidiş (iki kişi) 9900 TL'dir. Tatvan-Ankara arası yataklı kabin gidiş (iki kişi) ise 9000 TL olarak belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal