Emekliye verilen sosyal destekler ASGARİ ÜCRETLİYE DE VERİLYOR! Bakanlık DUYURDU

Yeni bir destek programı kapsamında emekli vatandaşların yanı sıra asgari ücretli vatandaşlara da destek ödemesi sağlanacak. Sosyal destek ödemesini almayan asgari ücretli çalışan kalmayacak.

19.03.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:21) Emekliye verilen sosyal destekler ASGARİ ÜCRETLİYE DE VERİLYOR! Bakanlık DUYURDU

Emekli vatandaşlara her ay düzenli olarak bakanlık tarafından sosyal destek ödemeleri sunulmaya devam ediliyor. Böylelikle emekli vatandaşlar hayatlarını daha kolay devam ettirebilmesi adına birçok destekten faydalanıp ceplerini rahatlatabiliyor. Emekli vatandaşların yanı sıra asgari ücretli vatandaşlara da müjdeli haber verildi. Artık emekli vatandaşlara sunulan yardımlar asgari ücretli vatandaşlara da sunulacak. Yeni sosyal destek ödemesi bakanlık tarafından duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardım kampanyasıyla cepleri büyük oranda rahatlatacak.

Asgari ücret alan vatandaşlar bakanlıktan ödemesini alabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emekli, dar gelirli, ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak belirli periyotlarla ödeme yapılmaya devam ediliyor. Bu yardımlara bir yenisi daha eklendi. Sosyal destek programı kapsamında artık asgari ücret alan vatandaşlar da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesini alabilecek. Yeni başlatılacak olan sosyal proje kapsamında çalışmalar halen daha devam ediyor. Söz konusu olan proje ile emekli vatandaşlara sunulan gıda doğalgaz ve elektrik harcamaları desteği asgari ücretle çalışanlara da verilecek.

Asgari ücretliye de destek verilecek! Yeni destek programı duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı kaç TL yardım sunuyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara belirli tarihlerde 3.500 TL’ye varan doğalgaz ödemesi yapıyor. Bu doğalgaz ödemesine ek olarak 260 TL’ye kadar elektrik tüketim desteği de sağlanıyor. Bu sunulan destekler yalnızca fatura kapsamında sunulacak destekler olarak biliniyor. Bu desteklere ek olarak bakanlık tarafından dar gelirli yardıma muhtaç hanelere gıda, giysi, işsizlik maaşı gibi bir çok ödeme de sunuluyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal