Piyasa kahininden ÇARŞAMBA GÜNÜNE İŞARET! “Fırsatı sakın kaçırmayın”

İslam Memiş, piyasa için çarşamba gününe işaret etti! Fırsatı iyi değerlendirin mesajını veren Memiş, yatırım araçları hakkında detaylı görüşlerini bildirdi.

19.03.2024-16:58 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:07) Piyasa kahininden ÇARŞAMBA GÜNÜNE İŞARET! “Fırsatı sakın kaçırmayın”

Altın ve para piyasaları denildiği zaman ilk akla galen piyasa uzmanı İslam Memiş, bu haftanın finansal okumasını yaptı. Piyasaları etkileyecek noktada verilere dikkat çeken Memiş; çarşamba gününe işaret etti! Yatırım araçlarında ibrenin neyi ve nereyi. Göstereceğine yönelik detaylı analizlerde bulundu. Özellikle son dönemler içerisinde gözlerin bu denli piyasaya çevrilmesiyle beraber kritik açıklamalarda bulunan uzman isim, yatırım araçlarında bazı değişikliklerin söz konusu olacağını duyurdu. 

Piyasa kahininden ÇARŞAMBA GÜNÜNE İŞARET! “Fırsatı sakın kaçırmayın”

Hangi tarihlerde hangi verilere dikkat edilecek tek tek açıkladı

İslam Memiş, yatırımcı vatandaşların yüzlerini güldürecek haftanın okumasını paylaştı. Hangi tarihlerde hangi verilere çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen İslam Memiş; gümüş, altın, Euro, dolar ve diğer yatırım araçları kapsamında yatırımcıları neyin beklediğine yönelik ipuçlarını sundu.

Küresel piyasaların tamamının çarşamba gününe odaklanmış olduğunu dile getiren İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasaların şekilleneceğini aktardı. Şu an tüm gözler FED'in faiz kararlarını odaklanmış durumda. Piyasaların genel beklentisi ise FED‘in faiz konusunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği noktasında. Benim öngörüm de aynı şekilde diyebilirim. Lakin FED'in Haziran ayı içerisinde faiz indirimlerine başlaması piyasada sürprizle karşılanmayacaktır. Çarşamba gününe kadar dolar endeksi FED'in kararını açıklayana kadar güçlü şekilde durabilir. Dolar karşısındaki bütün varlıklarda ise geri çekilme beklediğimi söyleyebilirim. Bu sebeple elinizde dolar bulunuyorsa; çarşamba gününe kadar fırsatı kesinlikle değerlendirmelisiniz. Gümüşün ve altının ONS fiyatlarında da bir gerilemenin olacağını düşünüyorum. ONS altında 2.120 dolar seviyelerinde, gümüş ONS fiyatı ise 24,70 dolar destek seviyeleri söz konusu olacak. Sonra tabii ki de yeni bir yükseliş aşamasına daha geçiş sağlayacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal