Uzmanlar açıkladı! Mutsuz ilişkileri kurtaracak oksitosin ilacı üretimi başlıyor

Herkesin ortak hayali aşık olmak hatta masallarda anlatıldığı gibi bir aşk yaşamaktır. Küçüklüğümüzden beri masallarda karşımıza çıkan aşk iksiri artık gerçek. İşte oksitosin ham maddeli aşk iksirinin detayları...

13.06.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-16:40) Uzmanlar açıkladı! Mutsuz ilişkileri kurtaracak oksitosin ilacı üretimi başlıyor

Oxford Üniversitesi'nde görevli bir akademisyen ile doktor, mutsuz ilişkileri kurtarmaya yardımcı olacak yeni bir formülün 3 ya da 5 sene içerisinde üretime geçeceği bilgisini verdi. Yani bu formülle birlikte masal gibi aşk yaşamak hayal olmaktan çıkacak.

Oxford Üniversitesi evrimsel antropolog görevlisi Dr. Anna Machin, insanların beyninde aşkı hissetmeye yarayan 4 kimyasal maddenin bulunduğunu belirtti: Dopamin, serotonin, beta endorfin ile oksitosin. Machin, beynin kimyasıyla ilgi aşkı bulma yeteneklerinin geliştirilmesi ve ilişkiler kötü gittiği zaman aşık kalma olasılığının artması için belli kimyasalların bir ilaç haline getirilerek kullanılabileceğini savundu.

Aşkın ilacı 'Oksitosin'

Machin, oksitosin kullanımıyla aşk iksiri üretmenin mümkün olduğunu düşünüyor. Machin, oksitosin maddesinin ticari şirketlerce çok kullanıldığını ve kişilerin aşk yaşarken özgüvenli olmalarına yardım edeceğini belirterek:

"Oksitosin, gece dışarı çıkmadan önce bir bardak enerji içeceği içmişsiniz gibi bir etki yaratıyor. Oksitosin de aynı şekilde bir ilişki potansiyeli bireyle ilk defa görüşmeden önce alındığında aşık olma ihtimalini arttırır. Benzer şekilde kötü giden ilişkilerde arayı düzeltmeye yarayabilir. Ancak bu konuyu çevreleyen çok fazla etik soru ve sorun var, bu yüzden araştırmalar muhtemelen uzun sürecek." dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal