Uzay İstasyonlarında Coronavirüs Alarmı

Tüm dünyada Coronavirüs alarmı devam ederken, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda da tedirginlik baş gösterdi. Astronotların yörünge yolculuklarında bağışıklık sistemlerinin zayıflaması nedeniyle NASA, astronotların uzaya uçuşu öncesi tedbirleri artırma kararı aldı.

17.03.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-17:10) Uzay İstasyonlarında Coronavirüs Alarmı

Rus Uzay Ajansı Roscosmos ise, tanıtım faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Diğer taraftan NASA, astronotları arasında virüsün yayılma ihtimalini en aza indirgemek için çeşitli önlemler alacak. En başta NASA astronotları, uzaya gitmeden önce herhangi bir hastalık taşıma riskleri olmaması için iki haftalık karantina sistemi ve sağlık stabilizasyonundan geçiyor.

Yapılan araştırmalarda uzaydaki mikro yerçekiminden dolayı astronotların bağışıklık sistemlerinin zayıfladığı biliniyor. Bu durum, uzay istasyonunda Coronavirüs (Covid-19) salgını potansiyelini artıran bir durum haline gelebiliyor.

Rus uzay ajansı Roscosmos ise geçtiğimiz günlerde Coronavirüs salgınından etkilendi. NASA’dan yapılan açıklamada, istasyon çalışanları ve astronotlar için şimdilik Coronavirüs salgını ile mücadelede Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) protokolleri izleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal