Usta Oyuncu Ediz Hun’un Yakın Dostu Fatma Girik’e Son Vedası Törendeki Herkesin Yüreğini Dağladı!

Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası olan Fatma Girik’in bugünkü anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. İşte Girik’in töreninden o detaylar…

27.01.2022-14:08 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-17:22)

Yer aldığı pek çok dizi ve filmle Türk dizi ve sinemasına büyük katkı sağlamış olan usta oyuncu Fatma Girik, geçtiğimiz günlerde covid 19’a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Yeşilçam’ın usta oyuncusunun bu vedası tüm sanat camiasını yasa boğarken, bugün Fatma Girik için bir anma töreni düzenlendi. Ünlü oyuncunun birlikte rol adlığı ve birçok anısını paylaştığı arkadaşları törende hazır bulunurken, arkadaşlarına son vedalarını ettiler. Törende konuşmak için kürsüye çıkan usta oyuncu Ediz Hun’un sözleri ise yürekleri dağladı. Hun; ‘’Dürüsttü, mertti! İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil sarsılmaz duruştadır! Böyle bir kadındı. İnanın en yakınlarından biriyim, büyük bir kayıptır’’ ifadelerini kullandıktan sonra Girik’in tabutuna sarılıp ağladı. Türk bayrağına sarılı tabutu öpüp sahneden inen Ediz Hun’un o anları ve gözyaşları, salondaki herkesi duygulandırdı. 

KOÇYİĞİT: CESUR YÜREKLİ BİR EFSANEYDİ

Usta oyuncu Fatma Girik’i anmak için Cemal Reşit Rey’de bir araya gelen birbirinden değerli sanatçılar, törende duygu dolu konuşmalar yaptılar. Ediz Hun’un konuşmasından sonra sahneye çıkan Hülya Koçyiğit’in de arkadaşına vedası herkes kadar zor oldu. Usta oyuncu; ‘’Sevgiliyle iyilikle bakardı... Cesur yürekli bir efsaneydi. Acı çok büyük çok taze. O Türk halkının kalbinde yaşayacak. "Memduh Ün'ü kaybettikten sonra bir türlü toparlanamadı. Dilerim Memduh'a kavuşmuştur. Artık dört yapraklı yonca yok. Ne söylesem yetersiz benim için, Türk sinemasının çok büyük starı ama benim canım arkadaşım. 50 yıllık paylaşımımız var acı çok büyük. Sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun. O filmleriyle hiçbir zaman ölmeyecek Türk halkının kalbinde yaşayacak’’ dedi. 

ediz hun fatma girik

AHU TURANLI: BANA HER ZAMAN BİR ANNE OLDU

Usta oyuncu Fatma Girik adına düzenlenen anma töreninde, Girik’in yeğeni Ahu Turanlı da son vedasını yapmak için sahneye çıktı. Turanlı; ‘’ Vicdanıyla, şefkatiyle yol göstericim oldu, gerektiğinde sırtımı dayadığım koskocaman bir dağ oldu. Tüm kötülüklerin karşısında her zaman beni sevip, sarıp sarmaladı. Sevincimle sevinip, üzüntümle üzüldü. Bana her zaman bir anne oldu, yeri geldi dostum, arkadaşım, yeri geldi sırdaşım oldu. Anne olmak da böyle bir şey değil mi zaten? O beni belki karnında büyütmedi ama kalbinde büyüttü. Seni her zaman çok seveceğim. İçtenlikle söyleyebilirim ki, o ülkesinin her bir ferdini, dağını, taşını, toprağını, kedisini, köpeğini, ağacını, kuşunu, çiçeğini, böceğini her şeyini çok severdi. Hiçbir canlıya zarar gelsin istemezdi. Her zaman haksızlık ve vicdansızlıkların karşısındaydı. Ne mutlu ki o büyük sevgisi de hiçbir zaman karşılıksız kalmadı’’ şeklinde konuştu. 

MANEVİ KIZI DA KÜRSÜYE ÇIKTI

Çocuk Esirgeme Kurumundan koruyucu ailesi olduğu Ahu Aşkar ise; ‘’ İyi ki annem oldu. İyi ki onun kızıyım. Onunla gurur duyuyorum. Onu çok seviyorum. O hala benim annem, benim çınar ağacım’’ dedi. Usta oyuncunun cenazesi Teşvikiye Camisi’nde öğle namazının ardından hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına Bodrum’a defnedilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal