Üsküdar'da henüz keşfedilmemiş 7 asırlık gizli tünel defineciler tarafından tahribata uğradı!

Üsküdar'da, asırlar önce kazıldığı düşünülen ve günümüzde hala var olan bir gizli tüneli defineciler talan etti. İşte haberin detayları...

20.07.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-16:30) Üsküdar'da henüz keşfedilmemiş 7 asırlık gizli tünel defineciler tarafından tahribata uğradı!

Üsküdar'da yer alan ve asırlar öncesinden kazılarak günümüze kadar ulaştığı düşünülen yer altındaki bir gizli tünel definecilerin tahribine uğradı. Gelen iddiaya göre bir ucu Çengelköy'den bir ucu ise Kuzguncuk'tan çıkan gizli tünelin yakınında kamp kuran defineciler, aylar boyunca tünel içerisinde kazı çalışmaları yaparak neredeyse 500 metre kazdı. Defineciler, tünelin içerisinde yer alan ve yanlış açıldığı takdirde açan kişinin üzerine toprağın döküldüğü tuzaklı kapıları, kurdukları düzenek ile etkisiz hale getirdiler. 


Yetkililer tünel çevresinde çalışma başlattı

Tünel içerisinde kazarak ilerleyen definecilerin tünelde bulunan tarihi eserleri ve sikkeleri çalmış olabilecekleri tahmin ediliyor. Mağara ve Dehliz Araştırmacısı Fatih Bayrak olayı fark ederek tahrip edilen tüneli cep telefonu kamerası ile kayda aldı, sonradan durumu yetkililere ihbar etti. Yetkililer yaşanan durum üzerine tünel çevresinde çalışma başlattı.


‘’Gizli tünel ve mağara, 7-8 yüz yıllık gibi görünüyor’’

Mağara ve dehliz araştırmacısı Fatih Bayrak konu hakkında, “Mağara ve dehliz araştırmacıları olarak alana keşif için geldiğimizde bu gizli geçit mağarasını gördük. Toparlanarak içeriye girdik. Mağara ve gizli geçit 450 ile 500 metre uzunluğunda bir ucu Çengelköy'den Kuzguncuk'a çıkıyor. İçeriye girdiğimizde defineciler kazı yapmışlar. Geçit içerisinde 3 tuzak var. Tuzaklar patlatılarak etkisiz hale getirilmiş. Mağaranın içerisinde odacıkların birinde kazılar yapılmış. Küpün yarısı alınmış yarısı kazı alanında duruyor. Tuzaklar yanlış açıldığında toprak üzerinize dökülüyor ve suda boğulabiliyorsunuz. Defineciler, tuzakları çok profesyonelce açmışlar, çekiç izi dahi yok. Gizli tünel ve mağara, 7-8 yüz yıllık gibi görünüyor” diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal