Define camiası karıştı: 4 ton altın bulundu!

Polonya'da defineci bir ekip Hitler'e ait olduğunu düşündükleri ve ağırlığı 4 tona kadar çıkan altın hazinesi keşfetti.

12.05.2022-13:31 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-16:44) Define camiası karıştı: 4 ton altın bulundu!

Define camiası arasında Polonya’da bir eve ait bahçede gerçekleştirilen kazıda elde edinenler gündem oldu. Bir Nazi askerinin olduğu düşünülen ve buradan yola çıkılarak bir kazı yapan defineci grup, alınan bilgilere doğrultusunda Hitler'e ait olduğu tespit edilen 4 tonluk altın hazinesini keşfetti. Ancak altınların bir metal aracılığıyla birbirine girdiği saptandı. Polonya'da kendilerine Silesian Bridge adı konan bir grup defineci uyarınca gerçekleştirilen kazı, kısa bir zaman içerisinde büyük bir gündem oluşturdu.

Resmi izinle kazdılar

Söz konusu grup, gerekli adreslerden resmi izni topladıktan sonra bir evin bahçesinde kazı çalışmaları yapılmaya başlandı. Söz konusu kazıda, eski bir nazi askerinin günlüğünden de yararlanıldı.

Define camiası karıştı: 4 ton altın bulundu!

4 altın buldular

Altınların, 1939 tarihindeki ikinci dünya savaşı esnasında Kızıl Ordu'nun kaybedilmesinin engellenmesi amacıyla Hitler'in koruma askerleri uyarınca yer altına gömüldüğü bilgisi alındı.

Günlerce devam eden kazı neticesinde 1.5 metre derinliğinde bulunan altına ulaşıldı. Fakat tek bir eksik bulunuyordu. Söz konusu altınlar, etrafını çevreleyen metalle birleşmişti. Defineciler, resmi konumlardan gelecek iznin ardından altınların ayrıştırma işlemini yapacak.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal