Haiti’de 400 Mawozo adındaki çete turistleri hedef aldı: Aralarında Türk vatandaşlarda yer alıyor!

Haiti'nin başkenti Port au Prince dışında turist kafilesini hedef alan "400 Mawozo" adlı çete aralarında 8 Türk vatandaşının da bulunduğu 17 kişiyi fidye için kaçırdı. Geçen yıl ise 17 Hristiyan misyoneri kaçırmıştı.

10.05.2022-09:19 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-09:19) Haiti’de 400 Mawozo adındaki çete turistleri hedef aldı: Aralarında Türk vatandaşlarda yer alıyor!

Turistik ziyaret için orada bulunan aralarında 8 Türk vatandaşının da yer aldığı 17 kişilik kafile çete tarafından kaçırıldı. Fidye için insan kaçırmakla ile ün salmış olan Haitili “400 Mawozo” adlı çete, turist kafilesini hedef aldı.

Eylemi Haiti’nin başkenti Port au Prince’in dışında gerçekleştirdi. Haiti basınında çıkan haberlere göre kafilede 8 Türk, 8 Haiti’li ve 1 Dominik Cumhuriyet olduğu aktarıldı. Geçtiğimiz sene “400 Mawozo” adlı çete ABD ve Kanada vatandaşlarının yer aldığı 17 Hristiyan misyoneri Croix-des Bouquest yakınlarında eylemlerini kaçırmıştı. Dominik basınınsa çıkan haberlerde fidye için kaçırılan Türk vatandaşlarının Dominik Cumhuriyeti üzerinden geçtiği ifade edildi. 

Suç oranı her geçen gün daha da artıyor

Haiti İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada geçen yıl 81 turist, 1200’ün üzerinde kişi fidye için kaçırıldı.

Haiti’de bulunan Birleşmiş Milletler Entegre Ofisi’nin geçtiğimiz Cuma günü yapmış oldu açıklamada, iki hafta önce başkent Port au Prince şehrine yakın mevkide çeteler arasında yaşanan çatışmada en az 75 kişinın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Diplomatik temaslar kuruldu

Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Türk Büyükelçiliği yaşanan bu olayla alakalı harekete geçti. İddialara göre aralarında bulunan 8 Türk vatandaşının bulunduğu 17 kişinin kaçırılma eylemi üzerine Büyükelçilik Haitili makamlarla görüştüğü bildirildi.

Mevlüt Çavuşoğlu

Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu olaya ilişkin yaptığı açıklamada: "Haiti'de şu anda bir kriz masası kuruldu. İçişleri Bakanıyla, Dışişleri Bakanıyla da büyükelçimiz fahri konsolosumuz da takip ediyor. En kısa zamanda kurtarmak için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını bize söylediler. Biz de takip ediyoruz. Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal