Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri bitti mi, izinler uzatıldı mı?

Adalet Bakanlığı’nın açık cezaevi izinleri hakkındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Açık cezaevi izinlerinin bitip bitmediği merak ediliyor. Peki Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri bitti mi, izinler uzatıldı mı? İşte sorunun yanıtı...

10.05.2022-09:31 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-09:31) Adalet Bakanlığı  açık cezaevi izinleri bitti mi, izinler uzatıldı mı?

Türkiye’deki binlerce mahkum ve onların yakınları Adalet Bakanlığı’nın açık cezaevleri izinleri konusundaki son dakika açıklamalarını büyük bir dikkatle takip ediyor. Koronavirüs salgını sebebiyle süreleri uzatılan açık cezaevi izinlerinin salgının iyiden iyiye güç kaybetmesi sonrası yeniden uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Peki Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri bitti mi, izinler uzatıldı mı?

Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri bitti mi, izinler uzatıldı mı?

Koronavirüs salgınının ceza evlerindeki olumsuz etkilerinin mümkün olduğunca düşürmek için açık cezaevinde olan veya kapalı cezaevinden açık cezaevine geçen mahkumlara koronavirüs kapsamında açık ceza evi izni verilmişti. Söz konusu izinlerin yakında sona ermesi beklenirken gözler Adalet Bakanlığı’nın yapacağı açıklamalara çevrildi.

Açık cezaevi izinleri

Adalat Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü’nün koronavirüs kapsamındaki tedbirleri açık ceza evi izinlerinin bitişiyle beraber tamamen kaldıracak. Dolayısıyla 31 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek olan açık cezaevi izinlerinin uzama ihtimali kalmadı. Bu nedenle izinde olan mahkumların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren ilgili denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaat etmeleri ve işlemlerini başlatmaları gerekiyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal