Liste değişti! Türkiye yükselişte! 110 ülkeye giriş yapabilirsiniz

Dünyanın birçok ülkesini gezmek isteyen kişiler pasaportları ile birlikte ülke ülke gezmektedir. Ancak birçok kişi vize almadan hangi ülkelere gelebileceğini araştırmaktadır. Dünyanın en güçlü pasaportuyla vizesiz bir şekilde birçok ülkeyi gezebilirsiniz. Dünyanın en güçlü pasaportlarının hangileri olduğu açıklandı. Türkiye 54. sırada yer aldı.

20.07.2022-14:10 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-14:10) Liste değişti! Türkiye yükselişte! 110 ülkeye giriş yapabilirsiniz

Her yıl açıklanan Henley Pasaport Endeksi’nin  güncel verileri belli oldu. Londra merkezli olan danışmanlık şirketi Henley,  2022 yılı dünyanın en güçlü pasaportları listesini açıkladı. Vizeye ihtiyaç duymadan sadece pasaport ile birçok dünya ülkesine gezebilirsiniz. Açıklanan listede Türkiye 57. sıradan 54. sıraya yükseldi. 

En güçlü pasaportlar belli oldu

Henley tarafından hazırlanan listede 2022 yılında yerlerin değiştiği görüldü. Yaşanan değişiklikler birçok kişinin dikkatini çekerken listede Türkiye'nin de yerinin değiştiği görüldü.

Dünyanın En Güçlü Pasaportu

Hangi ülkelere vizesiz girilebilir?

Ülkelerin vize istemeden giriş yaptırdığı ya da ülke girişlerinde istenen prosedürlerin dikkate alınarak hazırlandığı listenin başında Japonya yer aldı.

En güçlü pasaporta sahip ülkelerin devamında ise Singapur ve Güney Kore yer aldı. Yayınlanan listede 3 ülkeyi Almanya, İspanya, Finlandiya ve İtalya takip etti.

Türkiye yükselişte

2021 yılında Türkiye 57. sırada yer alırken 2022 yılında pasaport sıralamasında 54 sırada yer aldı. Türkiye pasaportuna sahip olan kişiler 110 ülkeye vizesiz olarak giriş yapabiliyor.

Türkiye Yükselişte

Dünyanın en işlevsiz pasaportu hangisidir?

Yayınlanan listenin en sonuncusu ise Afganistan oldu. Afganistan pasaportuna sahip bir kişi sadece pasaport ile 27 ülkeye giriş yapabilmektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal