Definecilerin mağara hayatı bu kadarı da olmaz dedirtti!

Dünya çapında ünlü olan tarihi şehir İznik, definecilerin odak noktası olmaya devam etmektedir. Definecilerin yerini tespit eden vatandaşlar ise gördükleri karşısında hayrete düştü. İşte haberin detayları...

26.05.2022-15:39 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-15:39)

İznik’te bir mağarayı kazan definecilerin burada yaşadığını gören vatandaşlara resmen "pes artık" dedirtti. Gündüz çalıştıkları tarlaların gece defineciler tarafından köstebek yuvasına çevrilmiş olduğunu dile getiren çiftçiler yetkililerden yardım talep etti. Adeta 4 medeniyete başkentlik yapmış olan dünyanın en önemli tarihi yapılarının çıkmış olduğu İznik ilçesi definecilerin uğrak noktası oldu ve olmaya da devam etmektedir. 

Söz konusu ilçenin simgesi Abdulvahap tepesinin hemen altında yer alan mağaraya dadanan defineciler mağaraya resmen dev bir oyuk açtı. Bu yerde kazma kürek aletlerini de bulunduran defineciler koltuk takımı da koyarak mağarada yaşam sürdürmeye başladılar.


Artık önlem alınsın 

Yaşanan duruma isyan eden mağaranın hemen dibindeki zeytin tarlasının sahibi olan çiftçi Mehmet Çil, “Tarlamın hemen dibinde bulunan bu mağarayı yaşam alanına çevirmişler. Bunun çözümü var mı, yok mu? Bilemiyoruz. Kimse bu konu ile ilgilenmedi. Gece geliyorlar kazı çalışmaları yapıyorlar bir de burada yaşıyorlar. Çok da rahatlar. Artık bir önlem alınsın” diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal