Ünlü Gitarist Eddie Van Halen Yaşamını Yitirdi

Hollandalı gitar virtüözü Eddie Van Halen, gırtlak kanserinden dolayı 65 yaşında hayatını kaybetti.

07.10.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:17) Ünlü Gitarist Eddie Van Halen Yaşamını Yitirdi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da dünyaya gelen 65 yaşındaki gitaristin ölüm haberini oğlu duyurdu. Oğlu Wolf Van Halen, babasının ölümün haberini sosyal medya hesabından paylaştı.

Wolf Van Halen yaptığı paylaşımda, 'Bunu yazdığıma inanamıyorum ama babam Edward Lodewijk Van Halen, uzun süren kanser mücadelesini bugün kaybetti. O isteyebileceğim en iyi babaydı. Onunla sahnede ve sahne dışında geçirdiğim her an bir hediyeydi' ifadelerini kullandı.

Eddie Van Halen, Rolling Stone dergisinin hazırladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Gitaristi sıralamasında 8. sırada yer alıyordu.

EDDIE VAN HALEN KİMDİR?

Gitar çalmaya 12 yaşlarında başlayan Eddie Van Halen 1982 yılında yayımlanan ve dünyanın en çok satan albümü olarak bilinen Michael Jackson’ın ünlü Thriller’ında çalıştı. Halen, albümdeki en bilinen şarkılardan Beat It’in gitar sololarını çalmasıyla tanındı.

Tapping tekniğini dünyaya duyuran Van Halen dünyanın sayılı solo gitaristlerinden ve Shred tekniğinin öncülerindendi.

1990’lı yılların sonlarında ağız ve dil kanserine yakalandı. Doktorlar günde 12 ile 14 saat ağzında metal pena tutmasının bu hastalıklara neden olduğunu söylediler. Çeşitli tedavi metotlarıyla dil kanserinden kurtuldu ancak ağız kanseriyle mücadele ediyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal