Ukrayna'daki Son Durumu Türkiye'ye Gelen Ukraynalılar Anlattı: Kiev'de Korku Hakim!

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz azalmadan devam ederken, Ukrayna'dan İstanbul Havalimanı'na gelen yolcular, ülkede yaşanan son durumu dile getirdi.

22.02.2022-17:17 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-08:51)

Ukrayna'da yaşanan olaylardan ötürü İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gelen Yolcu Terminali'ne Ukrayna Hava Yolları'na ait olan uçakla gelen yolcular, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyarak bölgeye barış gücü gönderme kararı almasının ardından ülkelerinde yaşananları basın mensuplarına değerlendirdi.


KİEV'DE KORKU HAKİM

Güvenlik sebebiyle soyadını açıklamak istemeyen yolculardan Anna G, yaşadığı başkent Kiev'de korkunun hakim olduğunu söyledi.

Ülkede durumun her geçen gün kötü gittiğini söyleyen Anna, G, şunları söylet:

'14 Şubat'tan sonra başkent Kiev hızlı bir şekilde boşalmaya başladı. Kiev'de yaşan insanlar kötü olayların olmasını bekler vaziyette. Bu sebepten ötürü Lviv gibi diğer şehirlere taşındılar, Ukrayna'nın batı taraflarına doğru. Bütün bu dedikodular ve yaşananlar insanların ruh halini etkiliyor. İnsanlar arabalarını, dairelerini satıp nakit paraya çevirmeye çalışıyor. Bankalardan paralarını çekiyorlar. Çünkü bankaların para çekmeye limit koymalarından korkuyorlar. Özel arabası olanlar çok korkmuyor çünkü bir şey olursa gidecekleri bir araçları var. Arabası olmayanlar ise akrabalarının yanına gidiyor. Bir şey olursa akrabaları ile beraber Kiev dışına çıkmaya çalışacaklar.'

Bir telekomünikasyon şirketinde çalıştığını anlatan Anna G, seyahatinin daha önce planlandığını, şirketinin imkanı olanların Ukrayna dışında uzaktan çalışmasına fırsat tanıması üzerine İstanbul'a geldiğini, sonrası için ise bir plan yapmadığını dile getirdi.


SAVAŞ ÇIKSIN İSTEMİYORUZ

Margarita Piven ise İstanbul'a iş için geldiği dile getirdi.

Kiev'de durumun şuan için sakin olduğunu söyleyen Piven, 'Durum kötü ve gittikçe kötüleşiyor. Dua ediyoruz. Birkaç güne döneceğiz. İnsanlarımızı destekleyeceğiz. Savaş istemiyoruz ve olmasını beklemiyoruz. Durum biraz abartılıyor.' açıklamalarında bu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal