Ukrayna'da mahsur kalan Türk yaşadığı korkunç olayı anlattı! Nükleer santral hedef alındı 'Şehri terk edin'

Rusya’nın dün akşam saatlerinde Ukrayna’da bulunan nükleer santrali vurduğunu söyleyen Türkiye Aşçılar Federasyonu Ukrayna Temsilcisi Emrecan Tekin, yetkililerin gaz sızıntısına karşı şehirden uzaklaşın uyarısı yaptığını söyledi.

04.03.2022-17:36 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-17:45)

Ukrayna’da mahsur kalan Türkiye Aşçılar Federasyonu Ukrayna Temsilcisi Emrecan Tekin, Rus birlikleri tarafından vurulan nükleer santrale 10 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti. Bölgede durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini aktaran Tekin, ‘Bizlere santraldeki sızıntı nedeniyle gaz maskesi takmamızı ve şehirden olabildiğince uzağa gitmemiz söylendi’ diye konuştu. 

Şehri terk edin duyurusu

Rus güçleri, dün gece saatlerinde Ukrayna’nın Zaporijya kentindeki nükleer santrali vurdu. Eşi ve 2 oğluyla birlikte bölgede mahsur kalan Türkiye Aşçılar Federasyonu Ukrayna Temsilcisi Emrecan Tekin, yetkililerin gaz sızıntılarına karşı maske kullanımı önerdiklerini ve yerel halka şehri terk etmeleri duyurusu yapıldığını dile getirdi. 

Rusya nükleer santrali vurdu

Olabildiğince uzağa gidin

Bölgeden gelişmeleri aktaran Tekin, ‘Bulunduğumuz yere yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Avrupa'nın en büyük nükleer santraline Rus askerlerince saldırı gerçekleştirildi. Rus askerleri saldırının ardından bölgeden çekildi. Ukrayna askerleri de çekilmeye başladı. Yetkililer, halka en kısa sürede şehri tahliye etmelerini ve olabildiğince uzağa gitmelerini söyledi’ diye konuştu. 

Nükleer santrale yapılan saldırının gaz sızıntısını meydana getirme ihtimaline karşı halkın maske takması uyarısı yapıldığını söyleyen Tekin, ‘Her geçen daha da kötüye gidiyor" sözlerini kullanan Tekin, "Dışarıda çok kötü bir hava var. Durumumuz her geçen saat daha da kötüye gidiyor. 9'uncu gündeyiz ve şimdide bir nükleer santralle uğraşmaya başladık’ dedi. 

Dayanacak gücümüz kalmadı

Putin’in durdurulması çağrısını yapan Tekin, ‘Dayanacak gücümüz kalmadı, lütfen sesimizi duyun’ sözlerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal