Twitter Trump'a Cevap Verdi: Yanlış Bilgileri Aydınlatmaya Devam Edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ı kapatmakla tehdit ederken, Twitter CEO'su Jack Dorsey konuyla ilgili açıklamada bulundu ve "Yanlış veya tartışmalı bilgileri aydınlatmaya devam edeceğiz." dedi.

28.05.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-12:06) Twitter Trump'a Cevap Verdi: Yanlış Bilgileri Aydınlatmaya Devam Edeceğiz

Geçtiğimiz günlerde, ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile posta yoluyla gönderilecek oy pusulalarının 'büyük ölçüde hileli' olacağını söylemişti. Trump'ın bu açıklamalarından birkaç saat sonra Twitter, Trump'ın paylaşımlarının altında mavi ünlem paylaşarak okuyucuları "posta yoluyla gönderilecek oy pusulalarına dair doğruları öğrenmeye" çağırdı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Trump, paylaşımlarına devam etti ve "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının muhafazakarların sesini kıstığını hissediyor. Biz bunu sıkı bir düzenlemeye alacağız ya da bunları kapatacağız. Bunların yapmaya çalışıp başarısız olduklarını 2016’da gördük. Bunun çok daha sofistike bir versiyonunu yapmalarına izin vermeyeceği." şeklinde bir paylaşım daha yaptı. 

"YANLIŞ VEYA TARTIŞMALI BİLGİLERİ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Twitter'ı kapatmakla tehdit eden Trump'a Twitter CEO'u Jack Dorsey cevap verdi. Dorsey, "Sonuçta bir şirket olarak eylemlerimizden sorumlu olan biri varsa, o da benim. Lütfen çalışanlarımızı bunun dışında bırakın. Dünya genelinde seçimlerle ilgili yanlış veya tartışmalı bilgileri aydınlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TWİTTER'I DOĞRULUK OTORİTESİ YAPMIYOR"

Dorsey ayrıca ekledikleri "bilgiyi doğrula" etiketinin Twitter'ı "doğruluk otoritesi" yapmadığını vurgulayarak, asıl amaçlarının çelişkili ifadelerdeki eksik noktaları tamamlamak ve insanların doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

TRUMP KARARNAME İMZALAYACAK

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump'ın bugün sosyal medya konusunda bir kararname imzalayacağını belirtti ancak kararnamenin içeriğine ilişkin bir bilgi vermedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal