Twitter Kullanıcı Verilerini Satacak

Sosyal medya platformlarından Twitter veri politikasında köklü bir değişikliğe gitti. Buna göre şirket kullanıcı verilerini iş ortaklarıyla paylaşma kararı aldı.

10.04.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-17:45) Twitter Kullanıcı Verilerini Satacak

Coronavirüs salgının da etkisiyle son zamanlarda dünya geneli kullanımında da artış yaşanan platform uzun zamanın ardından veri paylaşım politikasını yeniden düzenledi. Konuyla ilgili remi açıklama yapan şirket kullanıcı verilerini iş ortaklarına satacağını açıkladı.

Önceki gün ya da bugünlerde Twitter’a girdiyseniz size sunulan yeni kullanıcı sözleşmeleriyle karşılaşmışsınızdır. İşte bu sözleşmeye göre “Mobil uygulama reklamlarını kontrol etme” özelliğini sunacak olan şirket bu özellikle birlikte kullanıcı verilerini kontrol ederek, kullanıcılara özel reklamlar gösterebilecek.

Bu noktada Twitter’a pazarlama konusunda yardımcı olmak isteyen kullanıcılarda istekleri doğrultusunda verilerini kapatıp açabilme hakları bulunuyor. Buna göre Twitter’ın bu konuda kullanıcılarına diğer platformların sunmadığı bir ayrıcalık sunduğunu da belirtmek gerek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal