Türkiye'ye kaç Ukraynalı sığınmacı geldi? İçişleri Bakanlığı Türkiye'ye gelen Ukraynalı sığınmacı sayısını açıkladı

Rusya Ukrayna arasında ki savaşın 10.günü tamamlanmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısını açıkladı. Ukrayna'da savaşın devam etmesi halinde Türkiye'ye kaç Ukraynalı sığındı? Misafirperverlik hakkında konuşma yapan Soylu, turistler hakkında bilgileri yayınladı.

06.03.2022-21:23 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-21:28) Türkiye'ye kaç Ukraynalı sığınmacı geldi? İçişleri Bakanlığı Türkiye'ye gelen Ukraynalı sığınmacı sayısını açıkladı

Süleyman soylu, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Başkent Trabzon Denekler Federasyonu 2.Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ukraynalı sığınmacılar ve teröre destek veren ülkeler hakkında açıklama yaptı. Soylu, 20 binden fazla Ukraynalının Türkiye'ye geldiğini ve turist olarak gelenlerinde konaklamasının devam ettiğini söyledi. 

''Misafirperverliğimizi en üst seviyede gösteriyoruz''

Ukrayna'daki savaş nedeniyle başlayan göç hareketliliğine de değinen Bakan Soylu, "Hani güvenlik konseyiniz. Hadi çözün bakalım bu meseleyi. Yıllardan beri bizi terörün, milyonlarca göçün yanı başında bırakanlar, hadi hareket edin şimdi. Orada çoluk, çocuk, kadın hep beraber bir başka ülkeden bir başka ülkeye geçiyorlar. 1,5 milyonu aşan bir göçten bahsediliyor. Bize de üçüncü ülkelerden olmak kaydıyla bugün itibarıyla gelen Ukraynalı sayısı 20 bini aştı. Başımızın üzerinde yerleri var. Elimizden geleni yapıyoruz. Misafirperverliğimizi en üst seviyede gösteriyoruz. Sarı saçlı, mavi gözlü, yeşil gözlü; ırklara yönelik bir ayrım yapmayız. Müslümanız, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdura sahip çıkarız" dedi.

Türkiye'ye kaç Ukraynalı geldi?

''Türkiye'nin eksikliği söz konusu değildir''

Son günlerde vatandaşları kalyana getirerek marketlere dökenlere değinen Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden siyasi manipülasyonlarla millete gıdaların biteceğini söyleyen ve kişilerin markete gitmesine tahrik edenler için gereğinin yapılacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal