Ukrayna-Türkiye uçuşları başlayacak mı, ne zaman başlayacak? THY ve Pegasus'tan son dakika açıklaması

Ukrayna ve Rusya arasında süren savaştan etkilenen ulaşımlar için yeni kararların gelmesi bekleniyor. Saldırı altında olan Ukrayna'da 24 Şubat tarihinde hava sahaları kapatılmıştı. Bu kapanışın ardından ise havayolu şirketlerinden yeni açıklamalar geldi.

06.03.2022-19:38 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-19:39) Ukrayna-Türkiye uçuşları başlayacak mı, ne zaman başlayacak? THY ve  Pegasus'tan son dakika açıklaması

Ukrayna'ya olan uçuşlar bir süre askıya alınmıştı. THY'den ise konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Rusya ve Ukrayna arasında savaşın başlamasından sonra Pegasus ve THY hava sahasını kapatma kararı almışlardı. Yeni gelen duyuruda ise  "24 Şubat-21 Mart 2022 (dahil) tarihleri arasındaki Ukrayna varış ve çıkışlı tüm uçuşlarımız iptal edilmiştir." denildi. 

Ukrayna'ya olan uçak seferlerinde son durum ne?

Uçak seferleri hakkında son güncel bilgi THY tarafından resmi web sitelerinde paylaşıldı. Yapılan paylaşımda ise, "24 Şubat-21 Mart 2022 (dahil) tarihleri arasındaki Ukrayna varış ve çıkışlı tüm uçuşlarımız iptal edilmiştir. 24 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş, 24 Şubat-21 Mart 2022 tarihleri arasında Ukrayna varışlı veya çıkışlı uçuşu bulunan yolcularımıza değişiklik ve iade hakları tanımlanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

Havayolu şirketi Kişinev (Moldova) uçuşlarını 21 Mart, Rostov (Rusya) uçuşlarını da 20 Mart tarihine kadar iptal ettiğini duyurdu. 

uçak seferleri

Pegasus şirketinden konu ile ilgili açıklama

Pegasus'da son duruma güncelleme yaparak uçuşlar ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada,  "Ukrayna hava sahası kapatılmıştır. 20 Mart 2022 tarihine kadar Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir. (20 Mart dahildir.)Değişiklik ya da iade işlemlerinizi; https://www.flypgs.com/bilet-islemleri ve Mobil Uygulamamız aracılığıyla ya da 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz." denildi. 

İki havayolu şirketinden gelen son durumlar uçuş tarihlerinin bir süre daha ertlendiğini bildirmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal