Türkiye'nin gözde üretimi! Ülkeler tek tek sıraya girdiler!

Rus ve NATO mühimmatlarının imalatına olanak sağlıyor. Fişek üretim hattı, yurt dışında da fazlasıyla talep görüyor. Yabancı heyetler MKE AŞ'nin Gazi Fişek Fabrikası'nı ziyarette bulundu. Ziyarete gelen yabancı heyetler üretim hattını inceledi. Makina ve Kimya Endüstrisi AŞ, dost ve müttefik ülkelere de fişek üretim hattı kurulumu önerdi. Şirket kısa süre içinde 3 ülkeyle sözleşme imzaladı. Bununla beraber 6 ülkeyle de imza aşamasına geldi.

23.06.2022-13:51 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-13:51) Türkiye'nin gözde üretimi! Ülkeler tek tek sıraya girdiler!

Türk savunma sanayisi kapsamında yerli imkanlarla üretilip, geliştirilen fişek üretim hattı, yurt dışında fazlasıyla talep görüyor. Yaşanan gelişmelerle 6 ülke yerli fişek üretim hattını bekliyor. Edinilen bilgiye göre, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 2020 yılında Gazi Fişek Fabrikası'nda önemli bir modernizasyon çalışması gerçekleştirildi. Modernizasyon çalışmalarının ardından, yerli ve milli fişek hattı kurup devreye alan şirket, fabrikada 13 farklı kalibrede 43 farklı tipte fişek üretiyor.

6 ülkeyle de imza aşamasına geldi

Rus ve NATO mühimmatlarının imalatına olanak sağlıyor. Fişek üretim hattı, yurt dışında da fazlasıyla talep görüyor. Yabancı heyetler MKE AŞ'nin Gazi Fişek Fabrikası'nı ziyarette bulundu. Ziyarete gelen yabancı heyetler üretim hattını inceledi. Makina ve Kimya Endüstrisi AŞ, dost ve müttefik ülkelere de fişek üretim hattı kurulumu önerdi. Şirket kısa süre içinde 3 ülkeyle sözleşme imzaladı. Bununla beraber 6 ülkeyle de imza aşamasına geldi.

6 ülkeyle de imza aşamasına geldi

Üretim kapasitesi 3 katına çıktı

Makina ve Kimya Endüstrisi üretim hattındaki tezgahların imalat, montaj ve seri üretimine geçilmesi aşamalarını 1,5 yıl gibi kısa sürede tamamladı. Üretim hattında başta Rus mühimmatları 7,62x54 (Bixi) ve 7,62x39 (Kalaşnikof) olmak üzere diğer NATO mühimmatlarının da üretilebildiği belirtildi. Yerli imkanlarla, gerçekleşen üretimle kurulum maliyeti yarı yarıya azaltıldı, fişek üretim kapasitesi ise 3 katına çıktığı belirtildi.

Dışa bağımlılığı ortadan kaldırdı

Yerli sanayi tercihi ile beraber tesisinin çalışmalarının güvenli şekilde sürdürülmesi açısından çok önem arz ediyor.  Yurt dışı bağımlılığının ortadan kalkmasıyla tesiste gelecek dönemde ortaya çıkacak ihtiyaçlar en kısa sürede ve etkin şekilde karşılanabilecek.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal