Özel numara çağrıları nasıl engellenir? Vodafone,Turkcell, Türk Telekom özel çağrı kapatma ve açma yöntemleri

Telefonlarımıza gelen özel numaraların çağrılarından zaman zaman rahatsız olabiliyoruz. Özel çağrıları kapatmak için *253# kodunu kullanabilirsiniz. Bu numarayı kullanmak için hangi operatörde yer aldığınızı bir önemi yoktur. Özel numara çağrılarını kapatmak için yapılması gerekenleri sizlerle paylaştık. İşte özel numara kapatma hakkında merak edilen tüm detaylar…

23.06.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-14:00) Özel numara çağrıları nasıl engellenir? Vodafone,Turkcell, Türk Telekom özel çağrı kapatma ve açma yöntemleri

Bilmediğimiz numaralardan gelen çağrıları açmak istemediğimiz zamanlar olabilir. Bu nedenle çağrıları kapatabilmek için basit bir yöntem bulunur. *253# koduyla özel numaralardan gelen çağrıları kapatabilirsiniz. Ancak bazı operatörlerin kendine özel kodları da bulunmaktadır. Bu yazımızda özel numaralardan gelen çağrıları kapatmanın yöntemlerini sizlerle paylaştık. Gelin bu yöntemleri hep birlikte bakalım.

Vodafone özel numara kapatma yöntemi

Operatör olarak Vodafone kullanan müşterilerin yapması gereken GIZLI AC yazıp 7046'ya mesaj atmaktır. Bunun dışında uygulanabilecek bir diğer yöntem ise müşteri hizmetlerini aramaktır. 7046 numarasını tuşlayarak müşteri hizmetlerini arayabilir ve gizli çağrılara numaranızı kapatmasını isteyebilirsiniz.

Turkcell özel numara kapatma yöntemi

Operatör olarak Turkcell kullanıcısı olan kişiler özel çağrıları numaralarını kapatmak için telefonunun klavye kısmında #253# pin kodunu tuşlaması ve arama tuşuna basması gerekir.Ardından karşısına gelen ekranda "YES" seçeneğini işaretleyerek numarasını özel numaraları kapatabilir.

Gizli Numara Kapatma Yöntemleri

Türk Telekom özel numara kapatma yöntemi

Türk Telekom operatöründe kullanan müşterilerin gizli çağrılara numarasını kapatmak için yapması gereken tek şey *253# kodunu tuşlamaktır.Bu yöntemle istemediğiniz çağrılara numaranızı kapatabilirsiniz.

Bimcell özel numara kapatma yöntemi

Bimcell Kullanıcıları telefonuna gelen özel çağrıları kapatmak için *253# kodunu tuşlayarak basit bir şekilde gelen çağrıları kapatabilir. Bu şekilde artık özel numaralar sizi rahatsız etmeyecektir.

iPhone özel numara kapatma yöntemi

iPhone kullanıcıları telefonlarını özel numaralara kapatmak için farklı bir yöntem uygulanmaktadır. Bunun için izlemeleri gereken yol şu şekildedir:

Ayarlar kısmına gidiniz,

Daha sonra telefon sekmesine tıklayınız,

Sayfada karşınıza çıkan"Bilinmeyenleri Sessize Al" seçeneğine basınız

Yapılan bu ayarlama ile telefonunuz artık özel çağrılara kapalı olacaktır.Eğer telefonunuzu özel numaralara açmak isterseniz bu seçeneği kapatarak özel numara çağrılarını alabilirsiniz.

Bilinmeyen Numara Nasıl Kapatılır

Vodafone özel numara açma yöntemi

Numarasını daha önce özel çağrılara kapatmış olan kişiler Vodafone operatörü için GIZLI AC yazıp 7046'ya mesaj göndererek çağrıları açabilirler.Bunun dışında 7046 numarasını arayarak müşteri hizmetleri üzerinden de numaralarını gizli numaralara açabilirler.

Tuşlu telefon özel numara kapatma yöntemi

Tuşlu telefon kullananlar özel numaraları kapatmak için *253# kodunu kullanabilirler.Telefon arama kısmına bu numarayı yazıp ardından arama tuşuna basarak gizli numaralardan gelen çağrıları kapatabilirler.

Türk Telekom özel numara açma yöntemi 

Türk Telekom kullanıcıları telefonlarına gelen özel çağrıları açmak için *253# kodunu kullanmaları yeterli olacaktır. Bu numarayı tuşlayarak gelecek olan özel çağrılara telefonlarını açmış olacaklar.

*253# ücretli mi?

Her operatör tarafından kullanılankodu ücretsiz bir koddur. Tüm operatörler bu kodu kullanarak telefonlarına gelen özel çağrıları kapatabilirler kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal