Türkiye’nin en büyüğü olacak: Sancaktepe’de 4100 yataklı şehir hastanesi inşa ediliyor

Sağlık Bakanlığı, Sancaktepe’de 1.5 milyon metrekare civarında bir alana, 4100 yataklı bir şehir hastanesi inşa edildiğini açıkladı. Hastanenin tamamlandığında Türkiye’nin en büyüğü olması bekleniyor. İşte detaylar…

30.03.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-16:35)

Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip olacak olan Sancaktepe Şehir Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik bir alanda yapımı devam eden hastanenin 4 bin 100 yatak kapasitesine sahip olacağı ve içinde 6 hastanenin bulunacağı belirtiliyor. 

Türkiye’nin en büyüğü olacak

Sabah’ta yer verilen habere göre; Sancaktepe'de, 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın bulunduğu askeri arazide pandemi sürecinde bin 8 yatak kapasiteli Feriha Öz Acil Durum Hastanesi inşa edilmişti. Şimdi ise Sağlık Bakanlığı, bu hastanenin hemen yanına 1.5 milyon metrekarelik alana 4 bin 100 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi yapımını sürdürüyor. İnşaat çalışmaları Ekim ayında başlayan proje hızla ilerliyor. Tamamlandığında Feriha Öz ve Sancaktepe Şehir Hastanesi birleşerek Türkiye'nin en büyük kapasiteli sağlık kampüsü olacak, toplamda 5 bin 108 yatak kapasitesine sahip olacak.

Türkiye’nin en büyüğü olacak: Sancaktepe’de 4100 yataklı şehir hastanesi inşa ediliyor

6 hastaneden oluşacak

Şehit Binbaşı Mehmet Bey Kışlası olarak bilinen alanda yoğun bir şekilde devam eden inşaat faaliyetleri gözlerden kaçmıyor. SABAH ekibi, inşaatın son durumunu yerinde görüntüledi. Sancaktepe Kent Hastanesi, 637 bin metrekarelik bir alana yayılacak ve içerisinde Ana Hastane, Fizyoterapi Merkezi, Yüksek Güvenlikli Ruh Sağlığı Merkezi, Onkoloji Merkezi, Kalp Cerrahisi Merkezi ve Kadın-Çocuk Sağlığı Merkezi gibi toplamda 6 farklı sağlık tesisi barındıracak.

Sancaktepe Kent Hastanesi'ni diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, dünyada bir ilki temsil eden Bahar Projesi. Bu projenin bir parçası olarak, hastane bünyesinde yer alan 'Bahar Merkezi', alkol ve madde bağımlılığı gibi sorunlarla mücadele eden hastalara destek olacak. Hastalar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından villa tarzında tasarlanmış olan rehabilitasyon merkezinde, topluma yeniden kazandırılmaları için desteklenecekler. Bu merkezde tarım arazileri, sera, ahır ve spor alanları gibi çeşitli etkinliklerle hastaların topluma kazandırılması hedefleniyor. Sancaktepe Kent Hastanesi, bu benzersiz özelliğiyle dünya çapında bir referans noktası olacak ve sağlık alanında öncü bir rol üstlenecek.

20 bin kişiye istihdam olacak

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük sağlık kompleksi olacak Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde, hastalara hizmet verecek toplam 85 ameliyathane bulunacak. Bunlardan 60'ı standart, 25 tanesi ise süit olacak. Hastanede ayrıca 783 yoğun bakım yatağı, 40 diyaliz yatağı, 630 poliklinik ve 2 bin 583 araç kapasiteli bir otopark bulunacak. Sağlık kampüsü içinde kreş, kongre merkezi ve konferans salonu gibi tesisler de yer alacak. Hastanenin hizmete girmesiyle yaklaşık 20 bin kişiye istihdam olacak.

Dünyada ilkleri gerçekleştirecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe Şehir Hastanesi’nin bazı ilkleri de beraberinde getireceğini söyleyerek şu sözlere yer verdi:

‘’Burada AMATEM, ÇEMATEM lojmanlarıyla birlikte bir BAHAR Merkezi olacak. Bir-iki katlı yer yer olan villaların hızla yapımı da devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay içinde BAHAR Projesi'ni hızla faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu kapasitesiyle, AMATEM, ÇEMATEM ve bağımlı hastalar için rehabilitasyon merkezinin bir arada olduğu yapı ise yeni nesil bir BAHAR Projesi, bu anlamda da dünyada ilk merkez olacak.

Sancaktepe'de havaalanı ve pist olmasının avantajıyla burada ilk kez gen hücre terapi hastanesi yapacağız. SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda nadir hastalıklar için gen ve hücre terapi hastanesi de kişiye özel hem üretim hem de uygulamanın yapılacağı bir hastane olacak yani burada ilk defa hem kişiye özel üretim ve uygulamanın yapıldığı hem de ruhsatının dijital olarak düzenlendiği bir hastaneden bahsediyorum. Dijital ruhsatlamanın yapılmasıyla ilgili de dünyada bir ilk olduğunu söylemek istiyorum.''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal