Dolmabahçe’de kritik güvenlik zirvesi: Türkiye ile ABD bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyeti ile Dolmabahçe Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerle beraber bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı. İşte detaylar…

30.03.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-16:35)

Türkiye ile ABD heyetleri Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye tarafını temsilen bulunan Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerle beraber bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırdı.

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve

AA’da yer alan habere göre; Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı görüşmede, DEAŞ terör örgütü ve aşırıcılıkla mücadele, PKK'nın organize suç faaliyetleri, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırıları ve Filistin'deki insani durum masaya yatırıldı.

Dolmabahçe’de kritik güvenlik zirvesi: Türkiye ile ABD bir araya geldi

Görüşmeye, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ve üyeler Salud Carbajal ile Veronica Escobar'ın yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh de katıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal