Türkiye’nin dış politikası Atina’yı korkuttu: Kartlar yeniden dağıtılıyor

Geçmiş yıllarda sorun yaşadığı ülkelerle arayı kapatmaya başlayan Türkiye, önce Mısır ile yakınlaşmıştı. Şimdi ise 11 yıl aranın ardından Suriye yönetimi ile normalleşme süreci başladı. Bu durum Yunanistan’ın canını ciddi şekilde sıktı. Türkiye’nin söz konusu ülkelerle yapmayı planladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması, Yunan ve Rumların planlarını suya düşürecek. İşte detaylar..

02.01.2023-09:12 - (Son Güncelleme: 02.01.2023-17:31) Türkiye’nin dış politikası Atina’yı korkuttu: Kartlar yeniden dağıtılıyor

Önce Mısır ile temaslara başlayan Türkiye, şimdi ise 11 yıl aranın ardından Şam yönetimiyle de normalleşme temaslarına başladı. Bu durum Yunanistan’ın canını ciddi şekilde sıktı. Türkiye’nin söz konusu ülkelerle yapmayı planladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması, Yunan ve Rumların planlarını suya düşürebilir.

Kartlar yeniden dağıtılıyor

TRT Haber’in yer verdiği habere göre; Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde bulunan askerlerinin bir kısmını Ege'ye kaydırma senaryosunun, Yunanistan için olumsuz bir gelişme olabileceğine de dikkat çekildi.

Türkiye Yunanistan Son Dakika

Atina'yı endişelendiren bir diğer adım ise Türkiye'nin SİPER füze denemesi oldu.

Yunan basını, 100 kilometre menzilini aşan SİPER hava ve füze savunma sisteminin geliştirilmesinin de, Yunanistan için kritik bir durum olduğunu yazdı.

Öte yandan, Yunanistan'ın Ege'deki hukuk dışı talepleri de Yunan basınında tepkiyle karşılandı.

Türkiye Yunanistan Son Dakika11

Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkaracağına dair söylemlerin uluslararası bir geçerliliği olmadığına vurgu yapıldı. "Yunanistan peri masalına devam ediyor" denildi.

Yunanistan'ın böyle bir hamle yapması sonucunda Türkiye'nin bunu savaş sebebi sayacağı da ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal