Türkiye, Rüzgar Yatırımlarında Avrupa'da İlk Beşte Yer Aldı

Türkiye, başarısına başarı katmaya devam ediyor. 1 milyar avroyu geçen karasal rüzgar enerjisine yaptığı yatırımlar ile 2020 yılına damga gibi vurdu. Avrupa'da en fazla yatırım yapan ülkeler sıralamasında Türkiye ilk beşte yer aldı.

13.04.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-10:10) Türkiye, Rüzgar Yatırımlarında Avrupa'da İlk Beşte Yer Aldı

Türkiye’nin başarıları Avrupa’da konuşulmaya devam ediyor. WindEurope tarafından hazırlanan Rüzgar Enerjisi Finansman ve Yatırım Eğilimleri raporuna göre, önceki Avrupa rüzgar enerjisi sektörüne 42,8 milyar avro yatırım yaptı. Yapılan yatırımların 26,3 milyar avrosu deniz üstü (offshore) projeleri için kullanıldı ve toplam 7,1 gigavat offshore rüzgar enerjisi kapasitesinin kurulumu yapıldı. 

YAPILAN YATIRIM 16,5 MİLYAR AVROYA ULAŞTI 

Karasal rüzgar enerjisi sektörüne yapılan yatırım miktarı önceki sene 16,5 milyar avroya ulaştı. Söz konusu yatırımla toplamda 12,5 gigavat kapasiteli karasal rüzgar santrali işletmeye alınmış oldu. Yayınlanan rapora göre, Avrupa'da rüzgar enerjisi yatırımlarının fırsata dönüşmesi hala sürüyor. Rüzgar yatırımlarının ilgiyle devam edebilmesi için yeni yatırımlarda Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın önemi bilinmesi lazım. Ayrıca düşük karbon ekonomisini amaçlayan enerji dönüşümü ilkelerinin kabul edilmesi lazım. 

YATIRIMDA BİRLEŞİK KRALLIK LİDER 

Karasal ve offshore projelerinin bulunduğu toplam yatırım sıralamasında, 13,5 milyar avro yatırım tutarıyla Birleşik Krallık önceki seneyi lider olarak bitirdi. Hollanda 7,9 milyar avro yatırımla Birleşik Krallık'tan sonra ikinci sırada bulunuyor. 

TÜRKİYE 5'İNCİ SIRADA YER ALDI 

Yapılan sıralamada, Almanya 2,2 milyar avro yatırımla üçüncü, Fransa ise 1,8 milyar yatırımla dördüncü oldu. Türkiye ise toplam yatırım sıralamasında 5'inci sırada bulundu. Birleşik Krallık'ın dahil olmadığı karasal rüzgar enerjisi yatırım sıralamasında ise Türkiye, 1 milyar avroyu geçen karasal rüzgar enerjisi yatırımları sayesinde Avrupa'da 4. sırada yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal