Merkel Ramazan Ayı İçin Türkçe Mesaj Yayınladı

Merkel, yayınladığı Türkçe Ramazan mesajında, Ramazan'ın yardımlaşma ve dayanışma zamanı olduğunu vurgulayarak, olumsuzlara rağmen Ramazan ayının huzurlu bir dönem olarak geçmesini diledi.

13.04.2021-09:42 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-10:27) Merkel Ramazan Ayı İçin Türkçe Mesaj Yayınladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakanlığın resmi sayfasında Ramazan ayı nedeniyle ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik Türkçe bir mesaj yayınladı.

Merkel yayınladığı Ramazan mesajına, ''Sizleri Ramazan ayı oruç dönemi başlangıcı münasebetiyle içtenlikle selamlıyorum.'' ifadesiyle başladı.

Bir yıldan fazla koronavirüs salgınının devam ettiğini anımsatan Merkel, salgın döneminde bilhassa inananlar ve dini cemaatler için birçok güçlük ve zorluğun bulunduğunu kaydetti.

''İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE İLGİLENME ZAMANIDIR''

Merkel, özellikle bu haftalarda, ne kadar zor olursa olsun, bir kere daha sabırlı olunması gerektiğini belirterek, ''Gerekli mesafeye rağmen inanç yaşamınızda birbirinize sıkı sıkıya bağlı kalmak için iyi yollar ve araçlar bulmanızı diliyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan'ın dayanışma ayı da olduğunu vurgulayan Merkel, şunları kaydetti:

''İhtiyaç sahiplerini düşünme ve onlarla ilgilenme zamanıdır. Salgının sonuçlarından etkilenen birçok kişinin ve özellikle yaşlıların başkalarının ilgi ve desteğiyle dayanak ve güç bulmaları önemlidir.''

''HUZURLU BİR DÖNEM OLMASINI DİLİYORUM''

Müslümanlara ve ailelerine esenlik dileyen Merkel, ''Olumsuz koşullara rağmen, Ramazan'ın sizin için tefekkür içinde ve karşılıklı güçlendirmeye yönelik huzurlu bir dönem olmasını diliyorum.'' ifadesini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal