Türkiye, Katar'da 250 Fabrikalık OSB Kuruyor

Körfez ülkelerinin ambargo koyduğu ve tek desteği Türkiye'nin verdiği Katar, 250 fabrikalık Organize Sanayi Bölgesi kuruyor. Bu bölgenin tüm ürünlerini Türkiye sağlayacak.

24.04.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-17:27) Türkiye, Katar'da 250 Fabrikalık OSB Kuruyor

Körfez devletlerinin ekonomik ambargosu esnasında Türkiye’nin yardım ettiği Katar, kendi ürünlerini imal etmek için kuracağı dev organize sanayi bölgesini (OSB) Türk mallarıyla kuracak. Geçtiğimiz sene sonunda 5 milyar dolarlık Katar fonunu Türkiye’ye taşıyan Azure Group Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül’ün aktardığı bilgiye göre bölgede yaklaşık 250 fabrika yer alacak. Katar hükümetinin ürün ve malzeme alımını hususunda Türkiye’yi birinci sıraya yerleştirdiğini söyleyen Gül, bu hususta Katar Emiri’nin emiri olduğunu aktardı. Ambargonun ardından Katar’dan davet aldıklarını aktaran Gül, Katar’ın köklü ailelerinden biriyle Azure-Mena adıyla yüzde 49-50 ortaklıkla şirket kurduklarını açıkladı.

Bu firmanın Türkiye’den alınacak malzemelerin temini ve nakliyesini yapacağını söyleyen Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye sağladığı desteğin 10 katının geri dönmeye başladığını açıkladı. “İlk etapta 100 fabrikanın donanımını biz sağlayacağız” diyen Gül “Başladık. İhracatçıları ve üreticileri destekleyeceğiz. Birinci amaç Türkiye. İhaleyi alan Alman da olsa malı Türkiye’den alacak” dedi. Havalimanının yanına kurulacak OSB’ye 9 bin başvuru yapıldığın söyleyen Gül altyapı ihalesine ise Türk, İngiliz, Çinli ve Güney Koreli firmaların girdiğini aktardı. Gül 2022 senesinde yapılacak Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’da inşaatların tüm hızıyla sürdüğünü de inşaat şirketlerinin ihtiyaç duyduğu başta malzeme temini, içinde yatakhane, yemekhane gibi alanların da olduğu işçi yaşam alanları, personelin transferi, depolama hizmetleri gibi alanlarda da hizmet verdiklerini duyurdu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal