Türkiye Güneş Enerjisi: Bir İlk Gerçekleşti

İngiltere'de bulunan Hive Energy Türkiye Genel Müdürü Tolga Metin, "11 milyon dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım olarak kurduğumuz Adıyaman Güneş Parkı projemizle elektrik üretimine başladı" dedi.

24.04.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-16:22) Türkiye Güneş Enerjisi: Bir İlk Gerçekleşti

Merkezi İngiltere'de bulunan Hive Energy şirketinin Türkiye Genel Müdürü Tolga Metin, şirket tarafınca İngiliz Ticaret Odası'nın desteği ile hem Türkiye hem de İran'da iş geliştirme hedefleri belirlendiğini söyledi.

Bu hedeflere göre bölgede oluşan ekonomik potansiyeli fark ederek 2015'te Ankara'da ofis açıldığını ve çalışmalara hız verildiğini ifade eden Tolga Metin, şirketin Türkiye'deki ilk yatırımı olan Adıyaman Güneş Parkı ile ekonomiye ve yerel halka fayda sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Tolga Metin, şirketin İngiltere’de güneş parkı projelerindeki uzmanlığı ile tanındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günde 7,2 saate ulaşan ortalama yıllık güneşlenme süresi, coğrafi ve politik avantajları, güneş enerjisi üretimi için Türkiye’yi en ideal ülkelerin başına getiriyor. Bu rakamlar, ülkenin tükettiği tüm elektriği karşılamaya yeteceğini gösteriyor. Biz de bu amaçla, 11 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım olarak kurmuş olduğumuz Adıyaman Güneş Parkı projemizle elektrik üretimine başladık. 10 megavat kurulu güce sahip tesis, bin 300 apartmanın yıllık enerji tüketimine eş değer güneş elektriği üretme kapasitesine sahip. Şubat ayında elektrik üretimine başlayan tesisin üretimi yaklaşık 18 milyon kilovatsaat seviyelerinde seyrediyor, temiz ve çevre dostu bir üretim olacak. Üretilen yeşil enerji aynı zamanda karbondioksit salımını da yılda 10 bin 800 ton azaltacak. Kısa vadede inşaat döneminde 40 kişiye istihdam yaratan projenin, 25 yıllık ömrü içinde 10 kişiye daha elektronik bakım alanında iş imkanı sağlayacak." İfadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal