Türkiye, İsveç'in NATO üyeline karşılık şartlarını sundu! İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in görevden alınmasını istedi!

İsveç medyasında çıkan haberlerde Türkiye, İsveç'in NATO üyeliği için 10 yıl önce PKK'nın düzenlediği etkinliğe katılan Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in görevden alınmasını istediği öne sürüldü.

06.06.2022-16:48 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-17:01) Türkiye, İsveç'in NATO üyeline karşılık şartlarını sundu! İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in görevden alınmasını istedi!

İsveç medyasında yer alan haberlerde Türkiye, İsveç'in NATO ülkesi olabilmesi karşılığında şartlar koştuğunu, bu şartların silah ambargosunun kaldırılması ile beraber PKK/PYD'ye silah ve askeri ekipman yardımının kesilmesi ve terör ile mücadele kanunlarında değişikliğe gidilmesini talep ettiğini açıkladı.

"Savunmadım ve terörizmi reddettim"

Expressen gazetesinden Niklas Svensson'un haberinde yer alan Savunma Bakanı Hultqvist'in 2011 yılında katıldığı etkinlik ile alakalı gazeteye yazı gönderdiği ve bu yazıda "Şimdi olduğu gibi o zamanlar da Kürt sorununun demokratik yollarla ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğine inandığımı söyledim. Bunu bugün de söylüyorum. Hiçbir zaman barışçıl yollar dışında bir yolu savunmadım ve terörizmi reddettim. Bunun dışında bir yorumum yok." açıklamalarının yer aldığı ifade edildi.


Türkiye, Hultqvist'in görevinden alınmasını istedi

Expressen haberinde yer alan yıllar önce Savunma Bakanı Hultqvist'in PKK'nın düzenlediği etkinliğe katıldığında Ankara'da öfkeyle karşılandığını ve halen bu öfkenin devam ettiği yazılırken, "Türkiye'deki askeri temsilcilerle çeşitli vesilelerle temas kurmuş olan bir kaynak, Türkiye'nin Hultqvist'in görevinden alınmasını istediğini söylüyor. Kaynağa göre bu durum İsveç ve Türkiye'deki hükümet temsilcileri arasındaki temaslarda da dile getirilmiş olmalı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin tutumunun değişmeyecek

Geçen hafta açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'nın terör ile mücadele kanunlarında değişiklik yapmaları gerektiğini ifade etmişti. Eğer bu değişimler gerçekleşmezse Türkiye'nin tutumunun değişmeyeceğini dile getirmişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal