İsveç'ten oldukça dikkat çeken Türkiye açıklaması! 'Yanlış anlaşılmaları düzelteceğiz'

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusuna ilişkin açıklamalar yaptı. İşte haberin detayları...

01.06.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-17:51) İsveç'ten oldukça dikkat çeken Türkiye açıklaması! 'Yanlış anlaşılmaları düzelteceğiz'

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu hakkında Türkiye'nin itirazları konusunda Ankara ile diyaloğun devam edeceğini belirtti. 

Reuters'tan alınan habere göre yanlış anlaşılmaların ortadan kalkacağına ilişkin, "Türkiye ile yakın gelecekte yapıcı toplantılar yapmayı istiyoruz" diyen İsveç Başbakanı, "Türkiye'nin taleplerine olan cevabımızı onlara doğrudan ileteceğiz, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracağız" diye açıkladı. 

İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği başvurusu 

Söz konusu Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra uzun süredir devam eden tarafsızlık politikasından vazgeçerek resmi olarak NATO üyeliği adına başvurmuştu. 

Türkiye’nin ise iki ülkenin PKK ve terör örgütü olarak nitelediği Gülen cemaatine destek vermiş olduğunun altını çizerek üyeliğe karşı olduklarını belirtmişti. 


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal