İsveç NATO uğruna yola geliyor! Silah ambargosunda geri adım!

Terör örgütlerine verdiği destek sebebiyle Türkiye'nin karşı çıktığı üyelik başvurusunda İsveç yaşadığı sıkıntılı süreç sebebiyle geri adım atmış vaziyette.

30.05.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-11:18)

NATO üyeliği için Finlandiya ile birlikte üyelik başvurusunda bulunan İsveç, Türkiye'nin bu duruma resti sonrası sıkıntılı günler geçiriyor. Terör örgütlerine verdiği destek sebebiyle Türkiye'nin karşı çıktığı üyelik başvurusunda İsveç yaşadığı sıkıntılı süreç sebebiyle geri adım atmış vaziyette. İlişkileri düzeltmek isteyen İsveç, 2019 yılında uyguladığı silah ambargosu konusunda da olumlu mesajlar verdi.

Türkiye'ye bugünkü koşullarda silah satabiliriz

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi Başkanı Karl Evertsson, Türkiye ile yürütülen müzakereler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilişkin açıklamalarında İsveç savunma komisyonun verdiği kararlar doğrultusunda silah ihracatı yaptıklarını belirten Evertsson, "Türkiye'nin şu an bizim silahlarımıza ihtiyacı yok. Bizden silah almıyorlar. Savunma komisyonundan gelen uygulamaları duruma göre değerlendiriyoruz. Türkiye'ye bugünkü koşullarda silah satabiliriz." açıklamalarında bulundu.

Türkiye'ye bugünkü koşullarda silah satabiliriz

Bu silahları örgütlere ihraç etmiyoruz

Evertsson, yaptığı açıklamada İsveç yapımı AT-4 silahlarının terör örgütü PKK'nın elinde olmasına ilişkin soruya verdiği cevapta, "Biz, bu silahları örgütlere ihraç etmiyoruz. Bu, söz konusu silahların ABD'nin lisansı altında da üretiliyor olması ve bunların üçüncü ülkelere gönderilmesine izin verilmemesi koşuluna dikkat etmemizden kaynaklanıyor olabilir." ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal