Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor, iki dışişleri bakanı Antalya'da bir araya geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistanlı mevkidaşı Mirzoyan ile bir araya geldi. Barış için çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, "İstikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

12.03.2022-14:20 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-16:13) Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor, iki dışişleri bakanı Antalya'da bir araya geldi!

Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme süreci çerçevesinde kritik bir görüşme yapıldı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye'den gelen davet üzerine katıldığı Antalya Diplomasi Forumu'nda mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Azerbaycan durumdan memnun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Güney Kafkasya'da istikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz. Bu yöndeki çabalarımıza her taraftan destek görüyoruz. Özellikle Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Cumartesi günü Bakü'deydim, Azerbaycan da bu süreci destekliyor. Zaten bölgedeki istikrar ve barış hepimizin yararına ve bu yönde adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu konuda Sayın Dışişleri Bakanı ile de mutabık kaldık." değerlendirmelerini yaptı.

Azerbaycan durumdan memnun

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye – Ermenistan ilişkilerini normalleştirmek için bir sürecin başladığını vurgulayarak, "Antalya Diplomasi Forumu'na davetimize olumlu cevap vererek bu hafta sonu Antalya'ya gelen Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ya teşekkür etmek istiyorum. Antalya Diplomasi Forumu, herkese açık, herkesin sesini duyurması gerektiği bir platformdur. Biraz önce kendisiyle ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Son derece verimli ve yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. İlişkilerimizi normalleştirmek için bir süreç başlattık. Cumhurbaşkanımı Erdoğan ve Paşinyan'ın karşılıklı pozitif mesajlarından sonra özel temsilcilerimizi görevlendirdik. Özel temsilcilerimiz Moskova'da ve Viyana'da bir araya geldi. Burada ilişkilerimizi tam normalleştirmek için atılacak adımları da görüştüler, görüşmeye devam ediyorlar. Bugün biz de bunları değerlendirdik." dedi.

Daveti pozitif değerlendirdik

Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Mirzoyan da söz konusu daveti olumlu olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Ararat Mirzoyan da "Daveti pozitif olarak kabul ettik. Biz de tekrar dedik ki, normalleşme sürecine koşulsuz olarak devam edeceğiz. Ermenistan tarafından kararımız var, bölgemizde barış için çaba gösterme kararımız var." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal