Milyonları sevindirecek zam müjdesi: Maaşlara 2.500 TL-5.000 TL zam yapılacak! 14 Mart son tarih

Sağlık çalışanlarına ve emeklilerine zam geleceği yönünde yapılacak olan adımlarınsonucunda gelecek olan zam müjdesinin 14 Mart Tıp Bayramına yetiştirilmesi planlandığı duyuruldu. Yapılan ilk çalışma neticesinde zam y apılmayan ambulans şoföründen hemşireye kadar bütün sağlık personeli son çalışmaya dahil edildiği belirtilerek zamlardan sağlık çalışanı emeklilerin de yararlanacağını söyledi.

12.03.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-16:38) Milyonları sevindirecek zam müjdesi: Maaşlara 2.500 TL-5.000 TL zam yapılacak! 14 Mart son tarih

Hemen hemen herkesin bildiği üzere koronavirüsle mücadele zamanındaki yaptıkları fedakarlıkları sebebiyle doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi için Aralık ayında çalışmanın başladığı duyurulmuştu. Bu düzenlemede ambulans şoföründen hemşireye kadar çok sayıda sağlık çalışanı kapsam dışı tutulmuştu. Ayrıca eğitim ve kıdem gibi özellikleri gözardı eden bazı durumlar olduğundan kaynaklandığı için çalışmanın ertelendiği de duyurulmuştu.


14 Mart tarihine dikkat

Çalışmalar daha sonra devam ederken düzenlemenin gecikmesi sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yarattığı için Sağlık, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalardan sonra belli bir noktaya kadar ilerlendiğini açıkladı. Bu düzenleme hakkında taslak şeklinde bir metin hazırlandı ve akabinde teklif olarak TBMM’ye gönderileceği, iyileştirme paketinin de 14 Mart Tıp Bayramı’nda duyurulacağı duyuruldu.

Bu düzenlemeden, Üniversite hastanelerinde çalışanlar da yararlanacak. Diş hekimleri de bu düzenleme kapsamında olacak. Ancak, aile hekimleri bu düzenleme kapsamında yer almayacak. Bu gruptakilerin maaşlarının düzenlemesi kararname ile yapılacak. Yapılacak maaş düzenlemesi, bu grupta çalışanlara farklı oranlarda uygulanacak.


Maaşlara rekor düzeyde zam

Konuya ilişkin olarak Sağlık çalışanlarına yapılması planlanan maaş artışından, göstergelerin yükselmesi durumunda emekli doktorlar da yararlanacağı duyuruldu. Ekstradan  bu düzenleme boyunca kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacağı açıklanarak düzenlemeden ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacağı dile getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal