Türkiye, Doğu Akdeniz'de Çin ve Rusya ile Ortak Çalışacak

Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarıyla alakalı bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çin ve Rusya gibi devletlerle işbirliği ihtimali hakkında, "Türkiye Petrolleri bazı firmalarla görüşme yapıyor" dedi.

19.07.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-11:09) Türkiye, Doğu Akdeniz'de Çin ve Rusya ile Ortak Çalışacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi. GKRY'nin Türkiye ile işbirliği çağrısının çelişkili olduğunu ifade eden Dönmez, KKTC'nin ortak komite isteğinin değerlendirilmesini talep etti. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz bulduğuna dönük Rum basınında çıkan haberler için, "provokasyon kokuyor olabilir" diyen Dönmez, Doğu Akdeniz'de Rusya ve Çin gibi devletlerle işbirliği ihtimalinin sorulması ardından de, "Türkiye Petrolleri bazı firmalara zaten görüşme yapıyor, orada belki bazı adımlar da, ortak projeler de geliştirilebilir. Şimdiden tabii adları açıklamak doğru değil, fakat bazı görüşmeleri Türkiye Petrollerinin var" dedi.

Bir grup gazeteciyle bir görüşme Dönmez, sondaj gemisi Fatih'in Kıbrıs'ın batısında, yaklaşık 5 bin metrede arama çalışmasına devam ettiğini söyleyerek şöyle dedi:

"İkinci gemimiz de yeni yola çıktı, lokasyona da geçtiğimiz hafta ulaştı. Birkaç gün içinde orada da sondaj fiilen başlamış olacak. Yavuz'un gittiği bu bölge, KKTC'nin TPAO'ya vermiş olduğu Karpaz isimli ruhsat sahası. Barbaros sismik araştırma gemimiz de öteden beri zaten gene adanın etrafında sismik çalışmalarını sürdürüyor, o da adanın biraz daha güneyindeki bölgede. Oruç Reis sismik arama gemimiz Karadeniz ve Marmara'daki görevlerini tamamlamasının ardından önümüzdeki ay içinde bölgeye gitmiş olur. Güneyde bizim sismik yapmadığımız bazı bölgelerimiz vardı, o alanlara yönlendireceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal