Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'tan, polis memuruna yumruk atmasıyla ilgili sert tepki! 'Çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik!'

İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in bir polise yumruk attığı belirtildi. TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop, polis memuruna yumruk atmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

14.06.2022-10:06 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-10:31)

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in İstanbul Kadıköy'de düzenlenen gösteri sırasında, görevli polis memuruna yumruk atmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

"Çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaşanan olayı çirkin ve had bilmezlik olarak ifade ederek, "Tabii bu çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa bir milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekillerinin bir dokunulmazlığı var, dokunulmazlık milletvekillerini şahsına tanınmış bir suç işleme, suçtan muaf olma özgürlüğü değildir. Dokunulmazlık; parlamento çalışmalarını, güvence altına almak için verilmiş olan bir imkandır, parlamento için verilmiş bir imkandır. Onun için bir milletvekilinin dokunulmazlık zırhını suistimal ederek böyle bir harekette bulunması çok büyük bir haddini bilmezliktir." ifadelerini kullandı.


"Tolerans gösterilmemeli"

Bu konularda tolerans gösterilmemesi gerektiğini ifade eden Şentop, "Bir milletvekilinin açık bir şekilde kamuoyu önünde görevini yapmaya çalışan, kamu düzeninin sağlamaya çalışan bir kamu görevlisine karşı bu şekilde bir müessir fiil denilen bir harekette bulunulması bence hiçbir şekilde dokunulmazlık kapsamında olmaması gereken bir husustur. Teknik olarak dokunulmazlık kapsamındadır ama parlamentonun burada dokunulmazlık kaldırma yetkisi vardır zaten mevzuatımıza göre de bu konularda tolerans gösterilmemesi gerekir kanaatimce." ifadelerine yer verdi.

"Toplumda infial uyandıran bir suç"

Yaşanan olayın toplumda da infial uyandıran bir suç olduğunu dile getiren Şentop,"Özellikle bir milletvekilinin görevini yapmaya çalışan bir güvenlik görevlisine karşı bu muameleyi yapmış olması, kamuoyunda da toplumda da infial uyandıran bir suçtur. Bu bakımdan benim şahsi kanaatim bu konuyla ilgili olarak bence dokunulmazlığın kaldırılması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Gereken ceza verilmeli"

Gereken cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Şentop, "Meclis Başkanlığına geldiği takdirde biz bunu Karma Komisyonuna havale ediyoruz. Karma Komisyonda daha sonra yetki ve Genel Kurulda. Bu konuda ancak şahsi görüşümü söyleyebilirim. Böyle bir suç konusunda bence dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir. Bir milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Tamamen haddini bilmezliktir." açıklamalarında bulundu.

Ne olmuştuNe olmuştu

HDP'li vekillerinde yer aldığı bir grup, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını talep ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Çevredeki vatandaşlarında büyük tepkisini çeken yürüyüşe polis ekipleri müdahalede bulundu. PKK terörist elebaşı Öcalan'a yönelik sloganlar atan grupta yer alan HDP'li vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca, polis ekiplerine tehditler savurdu. İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in bir polise yumruk attığı belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal